Dernek Başkanı Yunus Kahraman, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı her yıl 18 Mart Şehitler Günü olarak kutlandığını belirtti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nün önemini vurgulayan Kahraman, "Çanakkale Zaferi'ni, Kıbrıs'ı, Kore'yi ve Doğu'da hainlere karşı verilen mücadeleyi özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza vatan, namus ve bayrak için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi geleceğimizin de teminatıdır" dedi.

- "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

İl Müftüsü Muhammed Gevher ise devletin, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin, Çanakkale Zaferi'nden alınan azim, Sarıkamış'ta soğukta donan 90 bin civarındaki şehidin gayretleri ve onlardan alınan ilhamla hep devam edeceğini söyledi.

Ecdattan alınan azim ve ilhamın insanlarda olduğu müddetçe hiç bir hainin devleti, kardeşliği ve beraberliği ortadan kaldıramayacağını vurgulayan Gevher, "Bu güzel ruhlarımızın gıdası olan ezanımızı ve her şeyden çok değer verdiğimiz bayrağımızı indiremeyecektir. Buna inancımız tamdır. Gayret edersek Allah bizi muzaffer kılar. Mehmet Akif' Ersoy'un dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan,  İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından verildi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'unda katıldığı etkinlikte şehit aileleri tarafından,  Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan,  İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve İl Müftüsü Muhammed Gevher'e plaket verildi.