Samsun Piazza AVYM tarafından düzenlenen '2015 Yılında 2015 Mutlu Çocuk' projesi kapsamında çocuklar kez bowling oynayıp sinemaya gitti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kadar sürecek olan proje kapsamında 2015 çocuk etkinliklerde buluşacak. Özellikle Canik ilçesindeki okullarda okuyan ilköğretim öğrencilerine yönelik yapılan etkinlikte, son olarak 50 çocuk daha Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne (AVYM) gelerek eğlendi. Görevliler tarafından kapıda karşılanan çocuklar, ilk olarak oyun salonunda birbirinden eğlenceli makinelerle hem yarıştı hem de becerilerini sergiledi. Daha sonra aynı salon içerisinde bulunan bowling ile ilk kez tanışan çocuklar gönüllerince eğlendi. Oyunun ardından sinemaya götürülen çocuklar, burada dev ekranda film izlemenin keyfini yaşadı. Öğle yemeğinin ardından 23 Nisan'da sergilenecek olan el boyama kartonlarına el baskısının yapılmasıyla etkinlik sona erdi.

Bugüne kadar yaklaşık 20 ayrı okuldan bin 500'e yakın öğrencinin Piazza'da ağırlandığını kaydeden Piazza AVYM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, "Bu proje sayesinde özellikle yukarı mahallelerimizde yaşayan çocuklar arasından seçilen 2015 yavrumuz, 23 Nisan tarihine kadar sinema, buz pateni, bowling gibi etkinliklerle hayal ettikleri çocukluklarını yaşama imkanı bulacak. Amacımız, daha çok çocuğumuzun yüzünü güldürmek. Çünkü çocuk gülerse dünya güler." dedi.