Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yozgat’ta da coşkuyla kutlandı. Yozgat Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunmayla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri hava muhalefeti nedeniyle Bozok Kapalı Spor Salonuna alındı.

Programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, törende yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemini belirtti. Saim Kuş, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 95’inci yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşku ile kutluyoruz. Sevinç ve gururla kutladığımız 23 Nisanlar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenimizi gösterdiğimiz ve onlar bunu yaşattığımız günler olmalıdır. Gözümüzden esirgediğimiz yavrularımızı, geçmişle olan bağını koparmadan geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak, onların bu memleketin değerli birer ferdi olduklarını hissettirmek zorundayız.” dedi.

Program öğrencilerin okuduğu şiir ve folklor gösteriminin ardından sona erdi. Vali Yazıcı ve protokol üyeleri programda görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.