Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde Devlet Hastanesi’nde Çocuk Doktoru olarak görev yapan Uzm. Dr. Gizem Özcan, Ramazan Bayramında yaklaşık 400 çocuğu giydirmek için yardım seferberliği başlattı.

Çağlayancerit’te yaklaşık 6 aydır çocuk doktorluğu yapan Uzm. Dr. Gizem Özcan, polikliniğine muayeneye gelen çocukların giyim yardımına ihtiyacı tespit edince 2 ay önce bir yardım kampanyası başlattı. Hedefinde Ramazan Bayramına kadar 400 çocuk ve yüzlerce yetişkini giydirmek olan Özcan’ın bu girişimi başta mesai arkadaşları olmak üzere İlçe kaymakamlığı ve belediyesi tarafından da destek gördü. 1-12 yaş arası çocuklar için en büyük ihtiyaçlarının ayakkabı olduğunu kaydeden Dr. Özcan, vatandaşları; kampanyaya destek vererek Çağlayanceritli Çocukların Bayram Sevincine ortak olmaya davet etti.

Çağlayancerit’in ilk görev yeri olduğunu belirten Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Gizem Özcan, “Çağlayancerit ilk atama yerim. Zorunlu hizmete geldim. Zaten ilk tercihimdi burası! Benim atama sürecimde tercih edebileceğim birçok yer vardı. Ama ben daha çok bu ilçe ile ilgili sakin, huzurlu, insanlarının iyi olduğunu duymuştum. Doktor ihtiyaçlarının da çok olduğunu duymuştum. O yüzden burası ilk tercih yerim oldu. Burası çok huzurlu bir yer. Hırsızlık yok, suç yok, insanlar çok anlayışlı. Gayet huzurlu bir ortam var. Severek çalışıyorum. İnsanlar, ellerindeki her şeyi bizimle paylaşıyor. Ben de onlarla bir şeyler paylaşmak istedim ve mesai arkadaşlarımla Çağlayanceritli Çocukların Bayram Sevinci isimli bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında çocuklara ayakkabı ve giyim yardımı yapmak istedik. Bu kampanyada Çağlayancerit Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da desteğini aldık. Ben de bir çocuk doktoru olduğum için bayramda onları mutlu etmek istedik. Bu fikrimi önce hastanede çalışan arkadaşlarımla paylaştım. Onların da desteği oldu” dedi.

Yardım kampanyasını başlatalı 2 ay olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Gizem Özcan, şöyle konuştu: “Aslında önce biz kendi çapımızda bir yapmak istemiştik. Sonra İlçe Kaymakamımızın değerli eşiyle de görüştük. Belediye Başkanımızla da görüşerek biraz daha kampanyayı büyütmeye karar verdik. Çünkü burada ihtiyacı olan çocuk sayısı fazlaydı. Bu nedenle kampanyayı daha da büyütmeye karar verdik. Kendim zaten buraya gelen hasta çocuklara balonlar, hikâye ve masal kitapları veriyordum. Biliyorsunuz çocuklar minicik şeylerle bile çok mutlu oluyorlar. O yüzden böyle bir kampanya başlatmaya karar verdik. Kampanya kapsamında topladığımız giyim malzemelerini de onları daha fazla mutlu etmek amacıyla önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda vermeye karar verdik. 1-12 yaş arasındaki yaklaşık 400 çocuğa dağıtım yapmayı planlıyoruz.”

Kampanyayı önce kendi çevrelerine ve duyurduklarını ve dilden dile yayıldığını aktaran Özcan, “Ben bu kampanyada yalnız değilim. Hemşire arkadaşlarımız, aile hekimi uzmanımız, acildeki pratisyen arkadaşlarım hepsi bana destek oldular. Herkes kendi çevresine söyledi. Sosyal medyayı kullandık. Oralardan da bizi tanımasalar da kampanyamıza katılan insanlar oldu. Hiç tanımadığım insanlar; ama bize bebek gönderen, kıyafet gönderen insanlar oldu. Kampanya kapsamında kıyafet, ayakkabı kabul ediyoruz. Şu an en büyük eksiğimiz ayakkabı! Ben muayene gelen çocukların daha çok mont, ayakkabı, çorap gibi eksiklikleri fark ettiğim için bunları toplama başladık. Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de kıyafetler geliyor. Biz bunları yıkayıp ütüleyip aynı yeni gibi paketliyoruz” şeklinde konuştu.

Özellikle Kahramanmaraş ve çevresinden olmak üzere başta iş adamları ve esnaflar olmak üzere herkesi kampanyaya destek vermeye davet eden Özcan, “Ben Çağlayancerit Devlet Hastanesi’ndeyim. Adres olarak yardımlarını buraya gönderebilirler. Burada bana ulaşır. Kampanyamıza destek verirlerse çok sevinirim. Çocuklarımız da çok mutlu olur. Kampanyamıza katkıda bulunan veya bulunacak olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.