Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal; Toplum Yararına Proje kapsamında Sivas’ta 3 bin kişinin 6 aylığına istihdam edileceğini söyledi. Kura çekiminin yapılmayacağını kaydeden Köksal, çalışma yapılacak bölgelerden liste usulüyle işçi alınacağını açıkladı.

6 ay sürecek projeyi kısa zaman içerisinde İlimiz merkez, ilçe ve köylerinde çalışma başlatacaklarını ifade eden Nurettin Köksal; şöyle devam etti:

"İstihdam edilmesi planlanan işçilerin 600 tanesini Koyulhisar İşletme Müdürlüğüne vereceğiz. Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar ve bağlı bulunan Orman İşletmeleri tarafından belirlenecek köylerde çalıştıracağız. 250 İşçiyi de Sivas Ormanlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Geriye kalan 2 bin 150 kişi ise Sivas Orman İşletme Müdürlüğü’ne verilecek. Bu 2 bin 150 kişi için 12 ilçe ve Sivas merkez ilçeden müracaatlar alacağız. Müracaat sayısına göre liste yöntemiyle belirlenecek. Bu alımda kura yöntemi kullanmayacağız. Çalışma yapacağımız köyden adam bulmak için liste yöntemi ile alım yapmak istiyoruz. Orman işletmesi köylerde, ilçelerde, beldelerde yani çalışma yapılacak bölgelerde yaşayan insanlardan çalışan elemanlar bulacağız. Dolayısıyla liste yöntemi belirlememizde ki en önemli husus budur"

Projenin bu gün itibariyle başladığını belirten ve 1 Nisan- 15 Nisan tarihleri arasında fidan dikimine başlayacaklarını ifade eden İş-Kur Müdürü Köksal; şunları söyledi:

"Çalışmalarımıza çok hızlı davranmamız lazım. Süremiz çok kısıtlı. 1 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Fidan dikim zamanı 1 Nisan - 15 Nisan arasında çok acil fidanların dikilmesi ve yetiştirilmesi lazım. 3 bin kişilik Toplum Yararına Projeyi bugün itibariyle başlatıyoruz. Projemiz 2 aylık bir süre fidan dikimiyle ilgili. Ondan sonra Bakanlar Kurulu kararımızla 4 ay uzatılacak. O zamana kadar Bakanlar Kurulu kararımız ilgili bütçe rakamını müdürlüğümüze gönderdiği zaman 4 ay uzatacağız. Büyük ihtimalle uzayacak gibi görünüyor ama başlangıçta 2 artı 4 olarak açacağız."

Nurettin Köksal, "Vatandaşlar bilgisayar ortamında internet üzerinden müracaat yapabilirler, ilçelerdeki belediyelerde ve kaymakamlıklarda, Sivas Çalışma ve İş Kurumumuzda da müracaatları alıyoruz" ifadelerini kullandı.