Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2014-2015 bahar dönemi etkinlikleri kapsamında 'Sanat ve Dostluk Sergisi' açıldı.

Çukurova, Mersin ve Dokuz Eylül üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım bölümü öğrencilerinin ortak olarak açtıkları sergi katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Adana 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde açılışı gerçekleştirilen sergide, öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel ve ilginç tasarımlar yer aldı. Aksesuar, moda, tekstil tasarımı, dokumalar, baskılar, üç boyutlu düzenlemeler ve yüzey düzenlemelerine yönelik çalışmaların olduğu sergi sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, yaptığı açıklamada, bahar dönemi etkinlikleri kapsamında birçok aktivite yaptıklarını ve bu aktivitelerden birinin de bu sergi olduğunu belirterek emeği gecen öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti.

Etkinliğe katılan üniversitelerin öğrencilerine, eğitmenleri tarafından teşekkür belgesi verilirken program, serginin gezilmesi ve anı fotoğrafı çekimi ile son buldu.