Yıllar önce kapanan Çıraklık Okulu mezunları 30 yıl sonra bir araya geldi.

Kırıkkale’de bulunan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu fabrikalarına işçi yetiştiren ve şehre damgasını vuran 1987 Çırak Okulu mezunları bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. İlk olması açısından çok önemli görülen toplantıda duygusal anlara sahne oldu. Yemeklerin yendiği ve çiğ köfte ikram edildiği toplantıda bol bol sohbet edildi ve fotoğraf çektirildi. Bu toplantıların geleneksel hale getirilmesi için sözleşen devreler, öğretmenlerine ve kendilerini gösterdikleri vefadan dolayı teşekkür etti.

Okul günlerini hatırlatan ve gülümseten anılar ile doyasıya eğlenen eski öğrenciler, dönemin Okul Müdürü Ali Kılıç Gürler’e, öğretmenleri Mehmet Özcan’a, Ferhat Şimşek’e, Necati Dursun’a, İbrahim Sağdıç’a ve İhsan Ceren’e emeklerinden dolayı birer plaket takdim etti. Dönemin Müdür Yardımcısı Mehmet Özcam ile plaketini veren dönemin sınıf başkanı Yusuf Zeytun arasında yaşanan duygusal anlar, katılımcıların gözlerini yaşarttı.

Toplantılarının hiçbir amaca hizmet etmediğini belirten katılımcılar, bu toplantıyı düşünüp hayata geçiren ve organize eden özellikle Mustafa Kartal ve Adnan Barış’a teşekkürlerini iletti. Çırak Okulu’nun dönemin fen liseleri ayarında bir okul olduğunu belirten Osmangazi Anadolu Lisesi Müdür Yarımcısı Murat Şenol, o dönemlerde birçok arkadaşının daha sonradan akşam lisesi ve üniversiteyi tamamlayarak değişik kurumlarda, doktor, avukat, öğretmen, sendikacı, kiminin de fabrikada kalarak işçi olarak görevlerine devam ettiklerini söyledi. Bu buluşmada, daha yeni ayrılmışlar gibi hissettiklerini belirten Şenol, “Gönül dostlukları bundan sonra da devam edecek.“ dedi.

Eski Çıraklık Okulu Müdürü Ali Kılıç Gürler de 35 yıllık meslek hayatının son 10 yılında Çırak Okulu müdürlüğü yaptığını ve hayatının en güzel yılları olduğunu ifade etti. Çok zeki ve başarılı öğrenciler okuttuğunu söyleyen Gürler, ömrümüzün son deminde gösterdikleri bu vefa karşısında çok duygulandığını açıkladı.

Öğretmenlerden Ferhat Şimşek ise bir çok yerde öğretmenlik yaptığını ama Çırak Okulu’nun bir başka kalite olduğunu, böyle bir okulun ve ortamın artık bulunamayacağını söyledi.