AA muhabirine yaşadıkları dramı anlatan Nufa'nın amcası Abdullah Essaned, ailece büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Yeğeni Muhammed'in dağda koyun otlatırken bulduğu mantarları toplayıp evde kardeşlerine yemek yaptığını belirten Essaned, "Bizde mantarları hep toplayıp yerler. Çocuk da bir poşet mantar doldurup eve getirmiş. Pişirip kardeşleriyle birlikte yemişler. Gece bir şeyleri yoktu. Sabah uyandıklarında kusma ve ishal başladı" diye konuştu.

Çocukların babası Halid'in çocuklarını hemen Rakka Hastanesine götürmek için yola çıktığını ancak 3 yaşındaki Seemır ile 11 yaşındaki Ahmed'in hastaneye ulaşamadan yolda vefat ettiğini aktaran Essaned, ''Biz ölen yeğenlerimi köyümüzde defnederken, yengem ve abim de diğer çocukları hastaneye yetiştirmeye çalıştı. Rakka Hastanesi'nde imkan olmadığı için hastanenin ambulanslarıyla çocuklar Türkiye getirildi" dedi. 

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi ambulanslarıyla sınırdan alınan Essaned kardeşlerden 17 yaşındaki Dinane ile 7 yaşındaki Ragat'ın da Şanlıurfa'da öldüğünü ifade eden Essaned, diğer çocukların İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildiğini, ancak 4 gün içinde 19 yaşındaki Muhammed ve 8 yaşındaki Cemel'in de burada hayatını kaybettiğini bildirdi.

- "Allah'tan tek dileğimiz onu bize bağışlasın"

Yeğenlerinden sadece Nufa'nın hayatta kaldığını ve İnönü Üniversitesi'nde tedavisinin devam ettiğini, ancak onun da yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Essaned, yeğeni için her şeyi yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Acılı amca Essaned, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bütün her şeyimle, karaciğer, böbrek ne nakil isteniyorsa vermeye hazırız. Ben sırf onun için bekliyorum. Allah'tan tek dileğimiz onu bize bağışlasın. 6 kardeş öldü, Allah'tan dileriz ki bunu bize bağışlasın. Ölüm Allah'ın emri. Biz Allah'ın emirlerine karşı gelemeyiz ama Allah'tan tek dileğim bu kızın yaşamasıdır." 

Ağabeyi ve yengesinin büyük bir acı yaşadığını vurgulayan Essaned, ''Abim ve yengem ağlıyorlar ama kendilerini bırakmadılar. Hep Allah'a dua ediyorlar, şükrediyorlar. Tek düşünceleri bu kızlarının kendilerine geri dönmesi. Taziyeler için onlar köyde kaldı. Biz de Nufa için bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Abdullah Essaned, Türkiye topraklarına girdiklerinden itibaren hem vatandaşların hem de hastane görevlilerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.