Kayseri Talas ilçesinde belediye öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii yapımına başlandı.

Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi Papatya Caddesi'ndeki 2 bin 700 metrekarelik arsaya yapılacak cami inşaatı için düzenlenen törene Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, hayırsever gurbetçi Suzan ve Mahir Yılmaz çifti ile diğer hayırsever arsa sahipleri katıldı.

Talas Kaymakamı Zekeriya Güney hayırseverlere teşekkür ederek yeni camilerin yapımı için yeni hayırseverleri beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan caminin alt katının eğitim merkezi ve Kur'an kursu, üstünün de cami olacağını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Mevlana Mahallesi'ndeki cami ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Talas'ın hızla büyüyen ve gelişen ilçe olduğuna dikkat çekerek, "Belediye olarak rutin hizmetlerin yanı sıra ilçemizin cami, okul ve sağlık ocağı gibi ihtiyaçlarını da gidermek çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan bölgelere cami yapımı için arsa çalışması başlatmıştık. Bunun sonucunda Mevlana Mahallemizde uygun bir yere cami yapımı için hayırseverlerimizle anlaştık. 2 milyon TL'ye mal olacak camimiz, eğitim merkezi, Kur'an kursu ve toplantı salonuyla Talas'ın en nitelikli camilerinden biri olacak. Gelecek haftalarda yeni camilerin temelini atmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Hayırsever gurbetçi çiftten Suzan Yılmaz, mutluluğunu ifade ederek, "Yıllar önce cami yaptırdığımın rüyasını görmüştüm. Bugüne nasipmiş. Allah hayırlısıyla başlayıp bitirmeyi, herkese böyle hayırda bulunmayı nasip eylesin. Cemaati çok olsun inşallah." diye konuştu. Ablası Suzan Yılmaz adına cami yapımı protokolünü imzalayan Nurhan Duman, çok mutlu olduğunu anlatarak, "Başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ablamın sürekli istediği cami yapımı inşallah gerçek oluyor. Allah herkesin hayrını kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, hayırseverlere çiçek ve Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi tablosu hediye etti. Tören sonunda edilen dua ve kesilen kurbanın ardından Abdülhamid Han Camii'nin yapımına başlandı. Caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.