İnşaatı 18 yıl süren cami, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81'er metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adana'daki Sabancı ile Ankara'daki Kocatepe'den sonra Türkiye'nin 3'üncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Külliye şeklinde inşa edilen ve kendine özgü tasarımıyla da dikkati çeken ibadethanenin avlusuna kurulan iftar sofrası, Müslümanları bir araya getirdi.

Suriyeli sığınmacıların da yer aldığı iftarda, 3 mahalleden gelen yaklaşık 4 bin kişi aynı masaları paylaşıp iftar yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhteşem bir tablo ile karşı karşıya olduklarını, yaklaşık 4 bin hemşehriyle iftar sofrasında bir araya geldiklerini söyledi.

İftar programının herkese açık olduğunu ifade eden Mahçiçek, şunları belirtti:

HABERİN FOTOĞRAFLARI

"'İftarımızı Paylaşalım Projesi ile 22 iftar programı düzenleyeceğiz ama bir ramazan bize yetmiyor maalesef. Ramazanı uzatamıyoruz ama mahallelerimizi bir araya getiriyoruz. Bu kadar insanımızın bizim davetimize icabet etmesi bizler için onur verici bir şey. Bu güzel akşamları Kahramanmaraş'ın güzel insanlarıyla paylaşıyoruz. Ekmeğimizi soframızı ortaklaşa paylaşıyoruz. Böyle bir tabloyu yaşamak bizler için onur verici bir şeydir. İşte mübarek ramazanın bereketi de buradadır."