Kadirli Andırın Gelişim Platformunun 3 Şubat 2013 tarihinde Kadirli , Andırın Caddesinde  düzenlenmeyi planladığı  1.Tirşik Şenliği ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere Dernek binasında bir araya geldiler.

Yapılan ziyarette konuşan AÇEK başkanı Mustafa Coşkun “ Kadirli Andırın Gelişim Platformunun yapacağı Tirşik şenliği bizleri Andırınlılar olarak heyacanlandırdı. Daha öncede Andırın ilçemizde benzeri yapılan şenliğin çevre il ve ilçelerden büyük katılımlar gerçekleşmişti. Kadirlide yapılacak olan 1. Tirşik şenliğinede  büyük bir katılımın olacağı kanaatindeyiz. Dernek olarak bizler Andırın tanıtımı ve Kültürüne yönelik yapılan faaliyetleri destekliyoruz. Yapılan araştırmalar gösteriyorki Türkiye genelinde 201000 Andırınlı olduğu anlaşılmıştır buda gösteriyor ki birlik beraberlik olduğu sürece Andırın  hak ettiği noktaya gelecektir. Bunun içinde Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.” Dedi.

Dernek üyeleri arasında da görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Kadirlide  yapılacak olan 1. Tirşik şenliği hakkında bilgiler veren Kadirli Andırın Gelişim Platformu Derneği Başkanı Mustafa Demirci şunları belirtti “ Öncelikle yapılan ziyaretten memnun olduk Birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmaların Andırın ve Andırın halkının sorunlarının çözümünde daha etkili olacağını Andırını seven insanların yaşadıkları yer neresi olursa olsun Andırın sevgisiyle dolu olduklarını belirtti. Kadirli Andırın Gelişim platformu derneği olarak Kadirlide 1. Tirşik şenliği yapma kararı aldık bu kararı almamız da Kadirli bizim kışlığımız Andırın yazlığımız düşüncesi öne çıktı. Kadirli doyduğumuz Andırın Mutlu olduğumuz yer Biz  Kadirlide yaşayan Andırınlılar olarak  Kadirli ve Andırın bir bütünüz.” Dedi.

Bu ziyaretle birlikte Andırında bundan sonra yapılacak etkinliklerde birlikte hareket etme kararı alındı. Kadirli Andırın ilçeleri arasında zaten var olan Kültür alış verişinin en üst seviyeye çıkarılması konusunda karşılıklı çalışmalar yapılması benimsendi.

Daha sonra, dernek üyeleri kısa bir Kadirli gezintisi yaparak Kadirli Andırın Gelişim Palatformu Derneği tarafından  verilen yemeğe katıldılar.

Yapılan ziyarete Andırından Andırın Çevre ve Kültür varlıkları Koruma Derneği üyeleri ve Andırın İlçe Özel İdare Müdürü Ayhan Başdoğan, Katıldı.