Adana Adliyesinde vatandaşın taleplerinin tek bir merkezden karşılanması amacıyla 'Ön Büro ve Danışma Masası' birimleri faaliyete geçirildi. Atılan bu adım çerçevesinde hakim, savcı, avukat ve personelin katıldığı iki günlük çalıştay düzenlendi. Adana Adliyesi ana bina giriş katında kurulan 'Ön Büro ve Danışma Masası' ile ilgili, 2012’den bu yana Kırşehir Adliyesindeki bu birimlerde görev yapan müdür ve zabıt katipleri tecrübe paylaşımında bulundu.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yargının sorunlarının çözüm yolları ile ilgili ortaya konulan projelerden biri olan 'Mahkeme Yönetim Sistemi Güçlendirilmesi Projesi'nin 2007 yılında başladığını hatırlattı. Yeldan, ilk etapta 5 pilot adliyede bu birimlerin kurulduğunu söyledi. 'Ön Büro ve Danışma Masası' projesinin 2012 yılında 21 pilot adliyeye, 2014’te ise aralarında Adana’nın da bulunduğu 20 adliyeye daha yaygınlaştırılmasına karar verildiğini kaydeden Yeldan, "Proje kapsamında adliyenin fiziki imkanları doğrultusunda Ön Bürolar ve Danışma Masaları ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Şu anda hizmete hazır halde. Adalet komisyonumuz tarafından personelimiz görevlendirildi. Vatandaşlarımıza hizmet kolaylığı sağlayacak şekilde adli işlemleri nasıl yapabiliriz, onlarla ilgili mekan kolaylığını nasıl sağlayabiliriz, diye çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Birim tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde hizmet kalitesi açısından Adana Adliyesi'ne çok şey katacağına inandığını belirten Ali Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız işinin önemli bir kısmını bu birimlerde yaparak, kapı kapı dolaşmalarının önüne geçeceğiz. Üst katlarda, kalemlerimizde, hakimlerimiz ve savcılarımızın gereksiz ve önemli olmayan konularla zaman harcamamama noktasında fayda sağlayacaktır."

Kırşehir Adliye Müdürü Halil Şimdek, projenin adliyede işleyişi hakkında, Kırşehir Adliyesi Ön Büro ve Danışma Masası personelleri Kadir Çağlar, Ersin Yalçın ve Mustafa Sarı da hukuk, ceza, savcılık ön büroları ve danışma masaları konusunda bilgi verdi. Soru cevap şeklinde devam eden oraganizasyonda Kırşehir Adliyesi personeli, yeni kurulan 'Ön Büro ve Danışma Masası' çalışanlarına uygulamalı eğitim verdi. Programa Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Başsavcı vekilleri, hakim, savcı, avukatlar ile bu bürolarda görev yapacak olan personel katıldı.