Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında Kültür Şöleni düzenlendi. ADÜ’nün yabancı öğrencilerinin düzenlediği şölende 20 ülkeden gelen gençler, ülkelerini ve kültürlerini tanıttı, 15 ülke ayrıca yemeklerini de tanıttı.

Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan şölene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Bircan, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı. Üniversitedeki yabancı öğrencileri biraraya getirmeyi amaçlayan şölende 20 ülkeden 289 öğrenci, mahalli kıyafetleriyle ülkelerini ve kültürlerini tanıttı. Rektör Bircan, “Üniversitemizde yabancı öğrencilerimiz bize değer katıyor, bizler de onlara değer katıyoruz. Bu kaynaşma ortamı, üniversitemizin eğitim kalitesinin de yükselmesini sağlıyor. Biz üniversite olarak bu anlamdaki etkinliklere her zaman destek vereceğiz, çünkü yabancı öğrencilerimiz bizim zenginliğimizdir. Bu yıl birincisi düzenlediğimiz etkinliğimizi, önümüzdeki yıl daha da genişleterek Aydın’a yayacağız. Azerbaycan’dan Türk cumhuriyetlerine, Gana’dan Gambiya’ya, Suriye’den Arnavutluk’a kadar öğrencilerimiz var. ADÜ olarak bu görüntüden keyif aldım. Bu öğrencilerimizi Aydın’da ağırlamak bizim için çok değerli. Sizler bizim zenginliğimizsiniz. Bu etkinliği, daha fazla duyurarak genişletmek istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Bircan, şölene katılan ülkelerin kurdukları yemek stantlarını gezdi. Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Pakistan, Fas, Kenya, Güney Afrika, Fildişi Sahili, Yemen, Gana, Zambiya, Suriye, Malavi, Senegal, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gine ve Sudan’ın mahalli lezzetlerinin tadına bakan Rektör Bircan’a, Türkmen takkesi hediye edildi.