Afşin Belediye Meclisi'nin yaklaşık 3 yıl önce, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtımı amacıyla aldığı karar doğrultusunda, çocuklarına Eshab-ı Kehf'in adları olan ''Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş'' isimlerini koyan ailelere ''altın, hemşehrilik beratı ve isim madalyası'' verilmesi uygulaması devam ediyor.
     Belediye Başkanı Aydoğan, çocuklarına ''7 Uyurlar''dan ''Mislina''nın adını koyan Tuğba-Tayfun Ceyhun çiftini ziyaret ederek, altın hediye etti.
     Eshab-ı Kehf'e izafe edilen isimlerin yaşatılması için çocuklarına bu isimleri verenlere altın hediye edilmesi uygulamasını yaklaşık 3 yıldır sürdürdüklerini belirten Aydoğan, ''Bu kapsamda genç Ceyhun ailesini ziyaret ettik. Genç çiftimiz çocuklarına 'Mislina' adını vermiş. Çocukları olan ailelerimizden bu isimlerin yaşatılması için destek bekliyoruz ve bu isimlerin çoğalmasını arzu ediyoruz'' dedi.
     Elbistan, Göksun ve diğer ilçelere çağrıda bulunan Aydoğan, ''Mislina adı kız çocuklarımıza çok yakışıyor. '7 Uyurlar'ın isimlerinin yaşatılması için destek bekliyoruz. İnşallah çocuklarını bu isimlerle adlandırırlar'' diye konuştu.
     Aydoğan, sadece 2012'de 13 ailenin çocuklarına Eshab-ı Kehf'in adını koyduğunu bildirdi.
     Anne Tuğba Ceyhun ise Belediye Başkanı Aydoğan'a teşekkür ederek, ''Gördüğüm bir rüya nedeniyle kızıma 'Mislina' adını koymaya karar verdim. Bir de ilçemizde Eshab-ı Kehf Külliyesi bulunuyor. Bundan da etkilendik. Çok mutluyuz'' dedi.
     Öte yandan Afşin Nüfus ve Vatandaşları İşleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 3 yıl içinde toplam 60 bebeğe, ''7 Uyurlar'' olarak bilinen Eshab-ı Kehf'in adları verildi.
    
     -Eshab-ı Kehf hadisesi-
    
     Eshab-ı Kehf Kültür ve Koruma Derneği'nin internet sitesindeki bilgiye göre, Efsus ya da Yarpuz denilen bir şehirde Dakyanus (Dakyus) adındaki zalim hükümdar, halkı kendisine ve putlarına tapmaya zorlar. Allah'ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç ise gizlice ibadet ederek bu zalimin buyruğu dışına çıkar. Bunu haber alan Dakyanus'tan kaçan gençler, yolda kendileri gibi inançlı bir çobana rastlar. Çobanın bildiği ve yanında su olan bir mağaraya sığınan yedi kişi, burada uykuya dalar.
     Kralın vezirleri mağarayı bulur, ancak korkularından içeri giremez ve içerdekilerin dışarı çıkmaması için mağaranın ağzını kapatırlar.
     ''7 uyurlar'' adı verilen kişiler, yaklaşık 309 sene bu şekilde kalır ve daha sonra uyanır. 7 Uyurlar'dan Yemliha, şehre ekmek almaya gider, ancak Dakyanus zamanından kalma para ile alışveriş yapmak istediği için yakalanır. Yemliha, kurulan mahkemede durumu anlatır ve insanları inandırmak için mağaraya götürür.
     Mağaradaki arkadaşlarının korkacağını düşünerek yaşananları anlatmak için içeri yalnız giren Yemliha ve arkadaşları, sır olur.