Haber: Ali ÇAM - Ağrı, Doğubeyazıt ilçesi Tutak Köyü'nde bulunan Tutak Ortaokulu öğretmen öğrencileri "Bir tutak sevgi lösemi" isimli tiyatro oyunundan elde ettikleri geliri Kahramanmaraş İMKB Doğukent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hanifi Enes Güneş'e gönderdiler.

Ağrı'dan gelen haber "sevgiyle, yürekle" neler yapılabileceğini ortaya  koyuyurdu. Ağrı, Doğubeyazıt ilçesi Tutak Köyü'nde bulunan küçük bir ortaokulun öğretmen ve öğrencileri yüreklerini lösemi hastası çocuklar için açmışlar ve "bir tutak sevgi, lösemi" isimli bir tiyatro oyunu hazırlamışlardı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran'ın yeğeni olan Tutak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kayış'ın Kahramanmaraş'ı arayarak "lösemi hastası çocuklar yararına tiyatro gösterileri yaptıklarını" söylemesi üzerine İMKB Doğukent İlkokulu Müdür Yardımcısı Adem Yiğiter, Abdurrahman Kayış'la iletişime geçti ve 4. sınıfta okuyan lösemi hastası bir öğrencilerinin olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Tutak Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Doğubeyazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 5 seansta oynadıkları ve "Bir Tutak Sevgi, Lösemi" adını verdikleri tiyatro oyunundan kazandıkları gelirin büyük bir kısmını Kahramanmaraş İMKB Doğukent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hanifi Enes Güneş'e gönderdiler.

Gönderilen paranın bir kısmıyla alınan dizüstü bilgisayar ve artan nakit para İMKB Doğukent İlkokulu'nda düzenlenen 23 Nisan Törenlerinde Müdür Yardımcısı Adem Yiğiter tarafından Hacı Enes Güneş'e verildi.

Yiğiter tören sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Uzun süreden beri tedavi gören  ve şu an aramızda gördüğüm değerli öğrencimiz Hanifi Enes Güneş için, yurdumuzun doğusundan ufkumuza bir bir güneş doğdu.  Ağrı  İli, Doğubeyazıt  İlçesi  Tutak   Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayarak  Doğubeyazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde sunumunu gerçekleştirdikleri “Bir Tutak Sevgi Lösemi” isimli tiyatro eserinin gelirinden bir tutamda bizleri şereflendiren değerli Tutak Ortaokulu Müdürü Cumali Çakır ,Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kayış ve öğretmenler ;  Yaşar Bayraktar, Nazım Akman, Resul Onat,  Recep Gün, İlkay Çalık ve ayrıca tüm Tutak Ortaokulu persolenine, öğrencilerine ve velilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sosyal projeye izin ve desteklerini vererek gerçekleşmesini sağlayan Doğubeyazıt Kaymakamlığı'na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne  şahsım okulum ve öğrencim Hanifi Enes Güneş adına çok teşekkür ediyorum."

Tören sırasında çok duygulanan Güneş'in babası daha sonra yaptığı açıklamada "Çocuğum gönderilen hediyelerden dolayı çok mutlu oldu. Hediyenin ve nakit paranın maddi değeri bir yana manevi desteği çok daha fazla oldu. Özellikle Çocuk Bayramı olan 23 Nisan'da hediyelerin verilmesi onu çok daha mutlu etti. Okulum beni unutmamış dedi. Bu davranış çocuğuma büyük moral verdi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Allah razı olsun" dedi.

Bu arada telefonla görüştüğümüz Tutak İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kayış konuyla ilgili şu bilgileri verdi.

"Proje geçtiğimiz yılı okulumuz sınıf öğretmeni Fatih Kaplan tarafından ortaya atıldı ve onun gayretleriyle gerçekleşti. Ancak öğretmen arkadaşımız daha sonra eş durumundan İstanbul'a öğretmen olarak atandığı için projeyi biz devam ettirmek zorunda kaldık. Okul Müdürümüzün büyük desteği ile birlikte öğretmen arkadaşlarımız Yaşar Bayraktar, Nazım Akman ,Resul Onat,  Recep Gün, İlkay Çalık, Tuba Damar ve yine tayini daha sonra Kahramanmaraş'a çıkan Mükremin Öksüzce'nin çabalarıyla proje hayat buldu. Öğrencilerimiz de çok büyük emek verdiler. Geçtiğimiz yıl "Bir Tutam Sevgi: Engelli" isimli tiyatro oyununu oynadık ve 13 öğrenciye tekerlekli sandalye aldık. Bu yıl da "Bir tutam sevgi: engelli" isimli tiyatro oynuyla Doğubeyazıt'ta 5 öğrenciye tekerlekli sandalye aldık. Gelirin büyük kısmını ise Kahramanmaraş'taki öğrenci kardeşimize gönderdik."