Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından Bahar ve Güz Dönemi Spor Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak yer alan doğa yürüyüşlerinden ilki, Erciyes Dağı’nın eteklerinde yapıldı.

Yürüyüş Tekir bölgesinden başlayıp, Koç Dağı mevkii, Öküz Çukuru Göleti bendi, Çaylak Çukuru vadisi, Akkaya Yatak Boğazı, Sarıkayalar İstikameti, Küçük Çağlayan Bölgesi takip edilerek Şalgamlık mevkii mesire alanında sona erdi. Doğa yürüyüşü sırasında Roma Havuzu, Roma Süt Yolağı Köprüsü, Hisarcık Kalesi gibi tarihi mekanlar da Erciyes A.Ş rehberlerinden Ali Karakulak tarafından tanıtıldı. Yürüyüş yaklaşık 5 saat sürdü ve yaklaşık 13 km yol kat edildi.

30 kişilik bir grupla yapılan yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Kutan ile diğer akademik ve idari personelin yanısıra öğrenciler de katıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Uğraş, doğa yürüyüşlerin çeşitli zorlukları olmasına rağmen Erciyes’teki yürüyüşün çok zevkli geçtiğini, bu vesile ile fiziksel ve psikolojik limitlerini test etmeyi, iradelerini tanımayı öğrettiğini söyledi.

Uğraş, yürüyüşe katılan öğrenci ve hocaların bir sonraki yürüyüş için kendilerine olan güvenlerini tazelediklerini, doğayı yaşayarak stresten uzaklaşma şansını buldukları için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.