Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayata geçirilen Evlilik Okulu Projesi(EVOP) ve Aile Bilgilendirme ve Danışmanlığı Projesi'nin(ABDAP) uygulamadan kaldırılması boşanma oranlarına yansıdı. Projelerin uygulandığı 2012 ve 2013 yıllarında boşanmalarda yüzde 24,4 ile yüzde 13,4 oranında düşme olurken, projelerin kalkmasından sonra bir yıl içerisinde boşanma oranlarında yüzde 18 artış gözlendi.

Manavgat Nüfus Müdürlüğü verilerine göre 2011 yılında ilçede 576 çift boşandı. EVOP'un uygulamaya geçmesiyle 2012 yılında boşanma sayısı 576'dan 471'e düştü. Projenin ikinci yılında ise Manavgat'taki boşanma sayısı bir önceki yıla göre 576'dan 444'e kadar geriledi.

Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun öncülük ettiği projeler 2012 yılında, Antalya Aydınlar Ocağı Vakfı Başkanı Nasuh Boztepe ile birlikte hayata geçirilmiş ve 101 çifte sertifika verilerek projeler tanıtılmıştı. Bulgurlu projeler için, "Şuurlu bir aile yapısının oluşması, eşler arasındaki iletişimi artırma ve problem çözme yeteneğinin kazandırılması mutlu ve huzurlu bir aile yapısı oluşturma çocuk eğitiminde karşılaşılan problemlere çözüm yolları gösterme, insanlarda var olan kaygı düzeyini azaltarak stresin önüne geçme ve aile içi şiddetin önüne geçmede EVOP çok önemli bir projedir." ifadesini kullanmıştı.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Arif Özutku'nun çabalarıyla 2 yıl içinde verilen seminerlerde 2 bin 200 kişiye EVOP sertifikası verildi.