AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Müftülüğünce Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen programda, etkinliğin haftalara yayılmasının Türkiye'nin nerelere geldiğinin en iyi örneği olduğunu söyledi.
     Milletin çok zor günlerden geçerek bu günlere geldiğini belirten Güvenç, şunları kaydetti:
     "Üç gündür Güneydoğu illerindeydim. Bölgede 5-6 ili gezdim. İslam kardeşliği köreldikten sonra toplumun hangi noktalara geldiği hepimizin malumudur. Peygamberimiz her türlü ötekileştirmeyi, yok oluşu geldiği günden beri yok etmiş, üstünlüğün ancak ve ancak 'takvada' olduğunu tüm insanların beynine nakşetmiştir. İslamın evrensel prensiplerinin köreldiği noktada insanlarımız vahşileşmiş, bir terör kurbanı gelip ülkemizi sarmaya başlamıştı. Silopi sokaklarından gezdiğimizde oradaki insanlar bize, 'bizi ancak İslam kardeşliği kurtarır' dediler. Tekrar öze dönüş olduğunu zikrettiler."
     Güneydoğu insanının barış ve huzurun İslam kardeşliğinde olduğunu belirtip dua beklediğini aktaran Güvenç, barışa ve kardeşliğe Kahramanmaraş halkının da destek vermesini istediğini belirtti. Güvenç, Kutlu Doğum Haftası'nın dolu dolu yaşanmasının gelecek adına umut verici olduğunu dile getirdi.