Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan engelli vatandaşlar grup halinde doğa harikası Halfeti ilçesini gezdi.

Akçakale belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Umuda Engel Yok Derneği üyelerine Saklı Cennet Halfeti'de tekne turu ve mangal sefası düzenleyip unutulmaz bir gün geçirmelerini sağladı. Düzenlenen tekne turunda şaşkınlıklarını gizlemeyen engelliler müzik eşliğinde halay çekip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Umuda Engel Yok Dernek Başkanı Ahmet Efeakdoğan gezinin çok güzel ve faydalı olduğunu ifade edip, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle dernek olarak, bir gezi düzenlemiş bulunmaktayız. Bu gezinin düzenlenmesinde maddi manevi bütün sponsorluk yükünü üstlenen Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Biz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın bir farkındalık günü olmasını, bütün İslam aleminden talep ediyoruz. Bu süreçte bu farkındalığın bu toplumun bir parçası olduğunu ve bu sorunların çözüme kavuşması için vesile olmasını Allah'tan temenni ederim.” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise, “Engelli kardeşlerimizi yaşama bağlamak ve topluma kazandırmak için elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda onlara keyifli bir gün geçirebildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.