Alevi Kültür Dernekleri(AKD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, bu iktidar döneminde olduğu kadar hiç bir dönemde Alevilerin ötekileştirilmediğini iddia etti.

Antalya Manavgat'ta açıklama yapan Aktaş, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Alevilerin hep dışlandığını sürekli üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Siyasi iktidarın, Alevileri ayrıştırarak 'kendi Alevilerini' oluşturmaya çalıştığını öne süren Aktaş, tek isteklerinin eşit yurttaşlık hakkına bağlı cemevlerinin ibadethane sayılması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, sadece Alevilere değil, kendisi gibi düşünmeyen herkese karşı ayrıştırma, kutuplaştırma, ötekileştirme siyasi uyguladığını belirten Aktaş, siyasi iktidara tabi olmayan toplum her kesiminin cumhuriyet tarihi süresince görülmemiş bir ötekileştirme içinde olduğunun altını çizdi. Aktaş, "Siyasi iktidar, kendine tabi olmayan herkesimi yok etmek istiyor. Bu iktidar döneminde olduğu kadar toplum hiç bu kadar ayrıştırılmadı. Kutuplaştırılmadı. Oy devşirme ve tabanlarına mesaj verme uğruna toplum bilinçli bir şekilde kutuplaştırıldı." dedi.