Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından ilk olarak 2010 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen ‘Mahalle Temizlik Kampanyası’ başladı. Hamidiye ve Kültür mahallelerinden başlayan kampanyanın ilk gününde, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk de katılarak destek verdi.

Çevre sağlığı ve temizliği konusunda halkın dikkatini çekmek ve ortak yaşam alanlarının temiz kullanılması yönünde farkındalık oluşturmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu kapsamda 5 yıl önce başlattığı mahalle temizlik kampanyalarına devam ediyor. Bahar aylarına girilmesiyle birlikte başlayan yeni dönemin ilk temizlik kampanyası, Hamidiye ve Kültür mahallelerinden start aldı. Yaklaşık 100 kişilik bir temizlik ekibini bölgeye sevk eden Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, hazırlanan el broşürleri ile temizlik yapmanın yanı sıra yurttaşları da çevre konusunda duyarlı olmaya davet etti. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, temizlik kampanyasına katılarak destek verdi. Etkinlikte ayrıca Disk Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Hâkim Baykara ve Bedrettin Gündeş, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkilileri de hazır bulundu. Tüm katılımcıların çevreyle ilgili slogan içeren yelek ve beyaz şapka taktığı kampanyanın başlangıcında, Eş Başkanlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlanan dövizleri taşıdı.

“Temiz Akdeniz ile Temiz Mersin’e”, “Çevreyi hor gören, geleceği zor görür”, “Temizliğe Davet Var”, “Nasıl Görmek İstiyorsan Öyle Bırak” gibi sloganları içeren dövizlerin taşındığı kampanya çerçevesinde, temizlik ekipleri yere atılan çöp ve izmaritleri temizledi.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet verebilmek adına vatandaşların çöplerini 20.00 ile 24.00 arasında poşetli bir biçimde konteynırlara bırakılmasını talep ediyor.

Başlatılan temizlik kampanyası ile ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, daha önceki yıllarda olduğu gibi diğer mahallelerde de bu kampanyanın sürdürüleceğine dikkat çekti.