Aksaray Genç Bisikletliler Grubu'na (AGEB) üye bisikletliler, Grup Sorumlusu Hikmet Koç öncülüğünde Zafer Turu düzenleyerek hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı hem de ülkemizde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle Aksaray’ın ve bisiklet sporunun tanıtımına katkıda bulunan Aksaray Genç Bisikletliler Grubu geçen hafta sonu çok önemli bir etkinliğe daha imza attı. Sırtlarına ve göğüslerine taktıkları Türk bayrakları ile bisikletlerine binen AGEB’li genç bisikletliler Ağzıkarahan,Saratlı yeraltı şehri, Mamasın Barajı çevresini kapsayan zafer turunu başarıyla gerçekleştirdi.

Grup Sorumlusu Hikmet Koç, amaçlarının ülkemizdeki birlik ve beraberliği vurgulamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Aksaray Genç Bisikletliler olarak geçtiğimiz hafta sonu hem 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla hem de son zamanlarda ülkemizde yaşanan milletçe üzüldüğümüz şehitlerimizin hatırına ve vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliğini vurgulamak amacıyla AGEB zafer turu düzenledik. Şanlı bayraklarımızı bu olaylara bir tepki mesajı olarak sırtlarımıza ve bisikletlerimizin üzerine asarak tur boyunca gururla dalgalandırdık ve bu şekilde pedal çevirdik.

Turumuzun rotası ilk olarak tarihi Ağzıkarahan kervansarayı oldu. Grupça ecdadımızın bizlere miras bıraktığı kervansarayı dikkatlice inceleyerek gezip ardından ikinci rotamız olan Saratlı kasabasında bulunan Yeraltı şehrine pedal çevirdik. Yeraltı şehrinin ziyarete müsait 3 katını gezdik ve Mamasın barajı etrafında turladıktan sonra şehrimiz aynı şekilde Aksaray’ımıza dönüş yaptık ve zafer turumuzu tamamladık."