Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Gönülden Hayvan Sevenler Derneği tarafından yürüyüş düzenlendi.

Ereğli Bozahane mevkiinde toplanan Hayvan Sevenler Derneği üyeleri ve vatandaşlar, kedileri ve köpekleri ile birlikte ellerinde pankart ve dövizlerle yaklaşık 1 kilometre yürüyerek anıt önüne geldi. Anıt önünde hayvan severler tarafından sloganlar atılırken, günün anlam ve önemine dair konuşmayı Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Belgin Alcan yaptı.

Hayvanların da diğer canlılar gibi yaşam hakkının olduğunu anlatan Belgin Alcan, "Bugün 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü. Bugün bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki bu dünyadaki tüm canlıların eşit derecede yaşama hakkı var. Biz insanların bu dünyada ne kadar yaşama hakkımız var ise diğer canlıların da aynı derece de yaşam hakkı var. Biz insanlar o canlıları ister sevelim, ister sevmeyelim onların yaşam hakkına saygı göstermek zorundayız. Onlara acı çektirerek, onları yok sayarak ve görmemezlikten gelerek bu dünyada barıştan, sevgiden, dostluktan ve merhameten bahsedemeyiz. Hiç büyümeyen çocuklar gibidir hayvanlar. İlgi ve şefkatimize muhtaçtırlar. Onları sevelim ve koruyalım. Tek yapmamız gereken empati kurmak." dedi. Yapılan yürüyüş katılımcıların dağılması ile sona erdi.