Kahramanmaraş Musahip İş Adamları Derneği'nce iftar programı düzenlendi. 'Ramazan da bizim, Muharrem de bizim' temalı iftar programında kanat önderleri, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftara, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat ilçe belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, Alevi dernek temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Program başlangıcında Kur'an-ı Kerim okundu, ezanla birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından lokma duası okundu. Program, mersiye ve Gülbang dinletisiyle sona erdi.

SEVGİ DİLİNİN YERİNİ NEFRET DİLİ ALMAYA BAŞLADI

Programda konuşan Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra sevgi dilinin yerini nefret diline bıraktığını belirtti. Ülke genelinde son 4 ayda ciddi kutuplaşmaların yaşandığını vurgulayan Hortoğlu: "7 Haziran seçimlerinden sonra, son 4 ayda bu ülkenin başına gelenler değerlerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Sosyolojik fay hatlarımızda ciddi bir enerji patlaması var. Bu enerjinin bir depreme dönüşme riski de bulunuyor. Sevgi dilini nefret dili almaya başladı. Milli maçta, hepimizin kalbinin aynı anda atması gerektiği bir zamanda bile acılarımızı ortak paylaşmayı başaramadık. Sevgisizleştik ve adeta herkes kendi gettosunu oluşturmaya başladı. Kendinden olana karşı adeta bir iltifat, sadakat; karşıda kalanlara da bir tenzilat, yaftalama ve her şeyi suçlu görme ve onları sorumlu görme eylimi. Bütün bunların içerisinde ciddi manada kutuplaşma söz konusu oldu. Özellikle bu son 4 ayda yaşadıklarımız hepimizin acılarını artırdı." şeklinde konuştu.

Dünyanın karşılaştığı bütün sosyal problemlerin sevgi diliyle çözüme kavuşacağını savunan Hortoğlu, "Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Mevlana’nın torunları, onların öğretileriyle, nasihatleriyle, tavsiyeleriyle büyümüş, yetişmiş ve yüzyıllarca büyük bir medeniyetin damıtılarak ortaya çıktığı böyle bir uygarlığın sahiplerinin bir birlerine olan tavırları böyle mi olmalıydı? Bu ülkede insanların inançlı olduğundan dem vururken şu soruya cevap bulmalı değil miyiz. Kini olanın dini olur mu? Kin ve iman aynı kalpte olur mu? Biz hazreti Muhammet Mustafa’dan ve ehli beytinden öğrendiğimiz şey var ki; kin gelirse din gider. Birbirimizi sevmek zorundayız. Dünyanın karşılaştığı bütün sosyal problemlerin tedavisi de ancak sevgiyle mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

'3 YIL DEĞİL, 30 YIL İÇİN OLSA BU DÜNYA İÇİN BU DÜNYA İÇİN, SALTANAT İÇİN İNSANLARA ZULÜM ETMEYE DEĞER Mİ?'

Kerbela’da yaşanan acı hadisenin yöneticilere mesaj verdiğini anımsatan Hortoğlu, şunları kaydetti: "Kerbela, yöneticilere şu mesajı vermektedir. Allah size insanları yönetmek gibi bir nimet verdiyse, bunları insanların daha iyi yaşamaları için, daha mutlu, daha müreffeh bir hayat sağlamaları için kullanır. Onlara zulmetmeyin, İmam Hüseyin’e zulmeden Yezid, 18 yaşında ölmüştür ve topu topu saltanatı 3 yıl sürmüştür. 3 yıllık iktidarı döneminde yaptığı zulümle esfeli safiline, cehennemin dibine kadar gitmiştir. 3 yıllık saltanat için Peygamber evladının kanına girmeye değer miydi? 3 yıl değil, 30 yıl için olsa bu dünya için, saltanat için insanlara zulüm etmeye değer mi? Hazreti Ali diyor ki; günahlara girilerek elde edilen zaferler muzafferiyet sayılmaz, şerle galip gelen mağlup olmuştur. Bu günün yöneticilerine ve bundan sonraki yöneticilere Kerbela’nın sözü şudur; cennet, kapılarını bu dünyayı cehenneme çevirip insanlara zulüm edenlere değil, yaşatma idealiyle dünyayı cennete çevirenlere açacaktır."

Programda, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Muhasip İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Karadaş da birer teşekkür konuşması yaptı.