Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçim kampanyasında açıkladığı 'Ali Dağı 360 Projesi'ni genişleterek, zirve ve dağın eteklerini kapsayan sosyal donatı ve tesisler bulunan proje hazırladı.

Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı'na 10 kilometrelik kesintisiz yürüyüş, koşu, binicilik ve faytonu kapsayan pistin, '360 Projesi'nin ilk 4 kilometrelik kısmının bu yaz hizmete gireceğini ifade etti. Palancıoğlu, yamaç paraşütü ve model uçak tutkunlarının vazgeçilmez mekanı Ali Dağı'nın eteklerine yapılması planlanan 6 metre genişliğinde ve 10 kilometre uzunluğundaki doğal piste ilave olarak, dağın zirvesinde ve eteklerinde sosyal yaşamı kapsayan tesislerin bulunduğunu belirtti. Palancıoğlu, "Ali Dağı 360 Projesi'nin temel ayağını oluşturacak yürüyüş bisiklet pisti dediğimiz aynı zamanda itfaiye yolu olarak da kullanılacak yaklaşık 10 kilometrelik pisti açma çalışmaları tamamlandı. Türkiye'de eşi benzeri yok." ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu, projenin sosyal hayatın yanında diğer katkılarından da bahsederek, "Bakanlıkla görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Buranın bize tahsis edilmesiyle ilgili 13 kurumla yazışmaları tamamladık. İnşallah bir ay içerisinde sonuçlandıracağız. Bu sayede Ali Dağı'nı hem güvenlik, hem yangın, hem de kullanımına yönelik tüm çalışmalar Talas Belediyesi tarafından yapılabilecek." diye konuştu.

Projenin genişletildiğini kaydeden Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Girişte soyunma odaları ve duşun da bulunduğu sosyal tesislerle başlayan çok nitelikli bir yürüyüş pisti çıkıyor. Kapalı bisikletlik alanları bulunacak. Sadece Talas'a değil Kayseri'ye kazandıracağımız aynı zamanda Erciyes Master Planı'na belki de en büyük destek projelerden birisi olacak. Şu anda teknik çalışmaları tamamlayıp yatırım aşamasındayız. Çevreye zarar vermeyecek doğal bir parkur ortaya çıkıyor. İlk başta 4 kilometrelik bir pist bu yaz hizmete girecek. Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Finansı için çeşitli kurumlarla görüşmeler yapıyoruz. Mali olarak belediyemizin üzerindeki yükü hafifleteceğiz."

Başkan Palancıoğlu, hazırlanan projeyle Ali Dağı'ndaki faaliyetlerin kalitesinin artacağını anlatarak, "Burada 10 yıldır, Rifat Bey'in zamanında başlayan yamaç paraşütü ve yelken kanatla ilgili yarışmalar yapılıyordu. İnşallah biz bıraktığı yerden daha yukarılara taşımak istiyoruz. Helikopter pistinden, farklı etkinlik ve sosyal tesislere kadar Ali Dağı'nın hem eteklerinde hem zirvesinde çeşitli faaliyetleri turizme kazandıracağız. Bu güzel projeyi 1 yıl içinde hizmete açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.