11 yaşındayken baş ağrısı çekmeye başlayan genç kız Allana Prosser,  sürekli ağrı kesiciler kullanıyordu ve neredeyse oturduğu her yerde uyuya kalıyordu.

Kilo alma, baş ağrısı, denge problemi yaşadı

Ayrıca kilo alma, denge problemi yaşayan Prosser'ın bir gözünde de kasılmalar oluyordu. Defalarca doktora giden Allana'ya doktorların tek söylediği ise peynire allerjisi olduğuydu.

Göz doktoru keşfetti

Bu yıl tek gözü kapanınca ise özel bir göz kliniğine giden genç kızda kranyifaringiyom adı verilen bir tümör olduğu tespit edildi. Prosser 6 yıl boyunca beynindeki tümör ile yaşamıştı.

Görüş açısı bulanıklaşan, kilo alan, denge kaybı yaşayan Allana Prosser'a hiçbir şekilde teşhis koyulamamış olması ise tepki çekti.

Tümörün keşfedilmesinden sonra 2 kere ameliyat geçiren genç kız şimdi tedavisinin kalanına para bulabilmek için internette hikayesini anlatıyor. Ayrıca İngiltere'deki Ulusal Sağlık Servisi de Allana ve annesi Katrina'yı tedavi ettirmek için ABD'ye göndermek amacıyla kaynak yaratmaya çalışıyor.

Kranyifaringiyom tümör nedir?

Genellikle çocuklar, gençler ve genç yetişkinlerde görülen bir tümördür. Hipofiz bezinde gelişen bu tümör genellikle yayılmaz. Ancak küçük boyutlarda sıkıntı yaratmazken büyüdükçe problemlere yol açar. Hormon seviyeleri ve görüşte sorunlara yol açar. Genellikle ilk tedavi tümörü ameliyatla almaktır.