-Batman İl Müftülüğü'ne Müslüman olmak için başvuran Alman asıllı Alıcıa Madıta Aschenbrenner için ihtida töreni düzenlendi.
Aschenbrenner, Kelime-i Şahadet getirerek Ayşe ismini aldı.

Batmanlı Süleyman Hayyam Gönülaçar'ın tercümanlığında İl Müftüsü Hasan Çağlar tarafından icra edilen ihtida törenine İl Vaizi İbrahim Halil Yakup'un Bakara Süresi’nin 285-286 ayetlerinin okunması ile başladı. Törende konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar, Hristiyanlıktan İslam’a geçişin, sadece bir din değiştirme olarak algılanmaması gerektiğini, aslında dini bir tashih olduğunu, İncil’in tahrif edilmemiş nüshalarında Hz. İsa’nın Hz. Muhammed'in (sav) peygamberliğini müjdelediğini.” vurguladı,
Çağlar, Kelime-i Şehadet’in, manası üzerinde durarak; İslam’a girişin anahtarı olduğunu, imanın ve İslam’ın şartlarını detaylı olarak beyan ettikten sonra, okunan ayetlere atıfta bulunarak İslam’da peygamberlerin aralarında peygamberlikleri açısından hiçbir fark olmadığını ifade etti.
Şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslam dinine giren Alman asıllı Alıcıa Madıta Alıcıa Madıta Aschenbrenner, Ayşe ismini almak istediğini beyan etti. Kendisine, düzenlenen ihtida belgesi ile Kur’an-ı Kerim’in Almanca meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından eserler hediye edildi.