Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi, kurtuluş etkinlikleri kapsamında 78 çocuğu sünnet ettirdi.

Altıeylül Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleni, ailelerin ve sünnet çocuklarının katılımıyla gerçekleştirildi. Atatürk Parkı'ndaki Altıeylül Gençlik Merkezi'nde başlayan etkinliklere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili İsmail Çoban, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, il müdürleri, vatandaşlar, sünnet çocukları ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Başkan Kafaoğlu, "Balıkesir'imizin kurtuluş günü olan 6 Eylül'de geleneksel hale getirdiğimiz kurtuluş etkinliklerimiz var. Bu kapsamda da genç kardeşlerimiz için yine geleneksel hale gelen toplu sünnet şölenimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 78 çocuğumuzun sünnet cemiyetini hep beraber coşkuyla idrak ediyoruz. Burada çocuklarımız için yapılan eğlencelerimizin ardından, akşama da sünnet cemiyetlerinin olmazsa olmazı Mevlit-i Şerif ve sünnet yemeğimize bekliyoruz. Belediyecilik sadece altyapı üst yapı, yol, su, kanalizasyon değil. Bunun yanında sosyal, kültürel, katılımcı ve çevreci belediyecilik hizmetlerine de ağırlık veriyoruz. Sosyal belediyecilik kapsamında da yavrularımıza sünnet cemiyeti tertip ettik. Gençlerine, yavrularına sahip çıkmayan milletlerin gelecekleri olamaz. Bu cemiyette sizlerle beraber olmaktan büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyorum." dedi.

Törende mehteran takımı ve halk oyunları ekipleri gösterisinin ardından aileler sünnet çocukları ile otobüslerle şehir turu yaptı.