11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazında Amasyalı vatandaşlar da kentteki yüzlerce camiye akın etti.

Camileri dolduran on binlerce vatandaş ilk teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadı. Teravih namazı sonrası belediyeler tarafından ikram edilen Ramazan şerbetlerini de içen vatandaşlar, evlerine dönerken çocuklarına simit almayı da ihmal etmedi.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, tarihi Sultan Beyazid Camii’nde yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bereket, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olduğu vurguladı. Herkesi birlik ve beraberlik içerisinde bulunmaya davet eden Müftü İpek, Müslümanların içerisinde bulunduğu ayın idrakinde olmalarını ve ona göre yaşamaları gerektiğini belirtti. Müslümanlar üzerine farz olan zekat, oruç, namaz gibi ibadetlerin kardeşliğe, birlik ve beraberliğe teşvik ettiğini kaydeden İpek, “Ramazan ayının sevapları da çoktur. Bereketi çok fazladır. Hiç kimse kendisini korkutmasın. Oruç tutacağımız günler uzun ve sıcak olabilir ancak Ahiret nimetlerini düşündüğümüzde bu yaptıklarımız verilecek nimetler karşısında hiç kalır” dedi.

Süleyman Uzunalioğlu isimli vatandaş, “11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişini kutlamak ve ilk teravih namazını kılmak için buraya geldik. Ramazan ayı bildiğimiz gibi bereket ayıdır. Bu ay günahlarımızın affedildiği, sevaplarımızın daha da katlandığı aydır” dedi.

“KIZGINLIKLARIMIZI, DARGINLIKLARIMIZI BİR KENARA BIRAKALIM”

Sebahattin Taşdemir isimli vatandaş da, Ramazan ayının Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan bütün İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Taşdemir, “Ayrıca bu ayın kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını nasip etsin Cenab-ı Allah. Kızgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı bir kenara bırakalım diyorum. Bu iyi niyetimizden dolayı önce Allahımız razı olsun. Rabbim hayırlı uğurlu etsin Ramazan ayımızı” diye konuştu.

Yavuz Terzi ise, “Çok şükür Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldık. Şükürler olsun yaratana bu güzellikleri bizlere nasip etti. Ramazan ayının bizler için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Son zamanlarda ülkemiz biraz gerildi. İnşallah bu Ramazan gerginliklerin bitmesine vesile olur” ifadelerini kullandı.