Amasya Belediyesi ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla sünnet olup delikanlılığa ilk adımını atan 60 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Grand Ottoman Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen şölen öncesinde, sünnet çocuklarına üstü açık otobüsle şehir turu attırıldı. Daha sonra programda aileleri ile aynı masada oturan çocuklara Amasya Belediyesi tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir, bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde, il merkezinde ikamet eden 3-14 yaş arası çocukları hastane ortamında ve modern cerrahi yöntemlerle ücretsiz olarak sünnet ettirdiklerini söyledi. Sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Özdemir, “Çoğu ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları evlatlarımız bu sayede erkekliğe ilk adımlarını attılar. Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz önümüzdeki süreçlerde de devam edecektir. Geleneksel sünnet şölenimizde erkekliğe ilk adımlarını atan yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyor, organizasyonda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Programa katılan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise “Küçük yaştan beri çocuklarımızın sevindirilmesi, başlarının okşanması dinimizin emridir.
Bu duygularla yetişen çocuklarımız şefkatli, merhametli bir şekilde yetişirler. Topluma da önemli katkılar sunarlar. Bizlere böylesine güzel bir günü yaşatan yetkililere şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın devlete, millete hayırlı evlatlar olmasını ve bütün çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve afiyet diliyorum.” diye konuştu.