Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine 400 adet, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine 500 adet bisiklet dağıtılması için protokol imzalandı. Yolların bisiklet kullanımına yeterince uygun olmadığını belirten Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bu konuda belediyelerin altyapı çalışması yapması gerektiğini ifade etti.

Vali Kılıçlar, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rahmi Acar’ın katılımıyla valilikte imzaladıkları protokol; Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2013 – 2017 yılları arasında belirlenen 'Sağlığa Yönelik Risklerden Birey ve Toplumu Korumak ve Sağlıklı Hayat Tarzını Teşvik Etmek' amacı doğrultusunda yürütülen 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında özellikle çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla hazırlandı.

Vali Kılıçlar yaptığı açıklamada, “Son yıllarda sıklıkla, özellikle de gençlerde ve çocuklarda ortaya çıkan obezite sorunu, biyolojik hastalıkların yanında, psikolojik açıdan da problemlere yol açıp bireyin sosyal, iş ve okul yaşamını olumsuz etkiliyor. Bundan dolayı da gençlerimizin daha çok spor aktivitelerinde bulunmaları hayatlarını daha kaliteli geçirmelerini sağlayacaktır.” dedi.

Ancak yolların bisiklet kullanımına yeterince uygun olmadığını söyleyen Vali Kılıçlar, bu konuda belediyelerin de bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirerek özendirecek, kolaylaştıracak altyapı çalışmalarını yapması gerektiğini sözlerine ekledi.