Bursa Karacabey Ticaret Borsası ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Evladımız Ecdadıyla Buluşuyor’ ortak projesi çerçevesinde, 400 öğrenciye yönelik ücretsiz olarak Çanakkale gezisi düzenlendi.

Uzun süren hazırlıkların ardından gerçekleştirilen 'Evladımız Ecdadıyla Buluşuyor' projesine 18 okuldan katılım sağlandı. 8 rehberle Şehitlik Abidesi ve 57. Alay olmak üzere 130 kilometreyi bulan tarihi alan, rehberlerin o günkü duyguyu hissettiren anlatımlarıyla öğrencilere hayatları boyunca unutamayacakları görsel ve duygusal bilgi kazanımları sağlandı.

Projeye en büyük desteği veren Karacabey Ticaret Borsası'nın da yöneticileriyle birlikte bir otobüsle iştirak ettiği gezide, sabahın 05.00’inde ilçeden konvoy halinde ayrılan kafile, gün boyu Çanakkale’yi inceledi. Çanakkale savaşlarının yaşandığı alanlarda rehberlerin anlatımlarıyla geçmişe seyahat eden öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Projenin mimarı Karacabey İMKB Müdürü Vedat Kırbaş, destek veren Karacabey Ticaret Borsası yöneticileri ile hayırsever iş adamlarına ve okul idarecilerine teşekkür eden Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, bu tür projelerin devamını diledi.