Tokat Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Derneği, 'Anneler Günü ve Fatıma Ana'mızı Anma Etkinliği' düzenledi.

Tokat Selvi Düğün Salonunda yapılan programda CHP Tokat İl Başkanı Dursun Aytaç ve Kadın Kollları Başkan Yardımcısı Sakine Polat, Turhal Cemevleri Dedesi Hami Özev (Gülami Dede), Zile Cemevleri Dedesi Ali Rıza Aykul ile birlikte çok sayıda Tokatlı, Anneler Günü münasebetiyle Hz. Fatıma (ra)'yı andı. Programda kapıda karanfillerle karşılanan misafirler, lokma duası, anne ile ilgili şiirler, deyiş ve mersiyeler, yılın annesi ödülleri, müzik dinletisi ile güzel ve farklı bir anneler günü yaşadı.

Tokat Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mahmut Elmastaş açlış konuşmasında, "Alevi Erkan ve Yolunun hizmetkârları olarak annelerimize bakışımızın Fatıma Ana'mıza saygımız kadar yüce olduğunu ifade etmek istiyoruz." dedi.

Programda Tokat Şah-ı Merdan Alevi ve Bektaşi Derneği yönetim kurulu üyesi Turhal’ın halk ozanlarından Arif Güner kendi yazdığı Duazimamı okuyarak Muhammed Mustafa (SAV) ve Hz. Fatıma’yı andı.

Turhal Cemevleri dedesi Hami Özev’in (Gülami Dede) Lokma Duası ve selamlama konuşması ile başlayan programda Zile ve Tokat’ın yol ve erkân önderlerinden gönül insanı Ali Rıza Aykul Dede, "Canlar kardeşlik ve gönül diliyle buluşalım. Yolumuz erkânımız da bize bunu öğretiyor. Böyle yaşamamızı öngörüyor. Ehli Beyt ve anamız Hz. Fatıma bunu öğütlüyor." şeklinde konuştu.

'MUTLULUĞU PARA PULDA ARAYANLAR FATIMA ANNEMİZİN HAYATINA BAKMALI'

Programa İstanbul’dan katılan konuşmacı Süleyman Alan Dede ‘Örnek Aile Ehli Beyt'in ve Hepimizin Annesi Hz. Fatıma' konulu konuşmasında şunları söyledi: "Böyle günler, anmak anılmak için güzel günler. Ancak herkesin annesini hatırladığı ve andığı bu günde annelerin annesini anmamak bu günü eksik hatırlamak demektir. Annelerin annesini anacaksın ki kızlarınızı o şekilde yetiştireceksin. Hz. Fatıma’nın hayatını öğrenip onu kendine örnek alacaksın. Şu an mutluluğu parada pulda arayan insanlık Fatıma anamızın hayatına bakmalı. Evlendiğinde çeyizine konulan birkaç parçadan başka hiçbir şeyi olmayan, gelin gittiği evi birkaç metrekareden ibaret olan o güzel insanın eşiyle son derece mutlu bir yuvaları vardı. Ehli Beyt'in hayatını iyi okuyup anlayarak ve hayatımıza tatbik etmediğimiz sürece mutluluğu başka şeylerde ararız. Ben buradan tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum."

Programda, şehit annesi Hatice Güner’e, yılın en fedakar annesi Saliç Demir’e ve yılın annesi Fahriye Uslu’ya 'Yılın Annesi' plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından Türk halk müziği sanatçısı Nazlı Kalendereryücer ve ekibinin deyiş ve mersiyelerden oluşan konseri ile etkinlik sona erdi.