Antalya Valiliği'nden, Ramazan ayı münasebetiyle genelge yayınlandı. Vali Muammer Türker imzalı genelgede, “Kamu kurum ve kuruluşları kendi aralarında iftar programları yapmayacaklardır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ile meslek teşekküllerinin kendi aralarında ve varlıklı kişilere yönelik iftar davetlerinin, Ramazan ayının manevi iklimi ile bağdaşmayacağı; bunun yerine ihtiyaç sahipleri, hasta ve yaşlılar ile gazi ve şehit ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelinmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.” denildi.

Dini hayatta önemli yer tutan, yardımlaşma, dayanışma, rahmet ve bereketin arttığı, sevgi, saygı, sabır ve kardeşliğin güçlendiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayının 18 Haziran 2015 tarihinden itibaren idrak edileceği belirtilen valilik genelgesinde, “Ramazan ayı münasebeti nedeniyle, Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları başta olmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluş Üst Yöneticilerinin, Ramazan ayı boyunca hastahane, hapishane, huzur evi, sevgi evleri ve çocuk yuvaları ile benzeri yerleri ziyaret etmeleri birlik ve beraberlik anlayışı ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirecektir. Kamu kurum ve kuruluşları kendi aralarında iftar programları yapmayacaklardır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ile meslek teşekküllerinin kendi aralarında ve varlıklı kişilere yönelik iftar davetlerinin, Ramazan ayının manevi iklimi ile bağdaşmayacağı; bunun yerine ihtiyaç sahipleri, hasta ve yaşlılar ile gazi ve şehit ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelinmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. Yine, Ramazan ayı boyunca İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının, hayır yapmak isteyen vatandaşlarımızın imkanlarını da birleştirerek muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaları, uygun mahallerde aşevleri veya benzeri mekanlar kurarak iftardan yararlanmalarının sağlanması yerinde olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Genelgenin sonunda Antalya'da görev yapan tüm kamu personelinden gerekli hassasiyeti göstermeleri istenerek, Ramazan ayı kutlandı.