Antakya’da, itfaiye hizmet binası içerisinde bulunan Antakya Halk Ekmek Fabrikası (ANUM), günün 24 saati vatandaşlara 46 çeşit ürün ile hizmet veriyor.

Sahurda sıcak ekmek tüketmek isteyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu satış ofisi, kendi ürettiği poğaça ve simidin yanı sıra pasta çeşitleriyle de hizmet veriyor. Özellikle gece 23.00’dan itibaren ANUM önünde uzun kuyruklar oluştuğunu ifade eden İşletme Müdürü Salih Uzun, sırada bekleyenlerin sadece evinde sahur yapacak olan vatandaşlar olmadığını, gece nöbetindeki polis, sağlık çalışanları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelinin de çıkacak sıcak ekmek, simit ve poğaçayı için beklediğini söyledi. Antakya genelinde birçok kurum, Kuran kursu, öğrenci yurdu ve askeri birliğe sahur ve iftarda özel servis ile sıcak ekmek servisi yapıldığını belirten Uzun, Hatay’da artık klasikleşen bir hizmet anlayışlarının olduğunu belirterek insanların her yıl olduğu gibi bu yılda sıcak ekmek ve diğer sıcak mamulleri tüketebilmek için kendilerini tercih ettiğini ifade etti.

24 saat açık kalan işletmede iftar ve sahurda özellikle pide ve somun ekmek ağırlıklı çalıştıklarını dile getiren Uzun “Günde ortalama 5 bin ürün satışı gerçekleştiriyoruz bunun yanında 3 bin 500-4 bin adette poğaça satışı yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan güzel geri dönüşler alıyoruz memnunlar verilen hizmetten ürünlerin kalitesinden gayet memnunlar.” dedi.

2 vardiya halinde 30 kişilik personelin hiç durmadan hizmet verdiği ANUM’da halk sağlığı için gıda mühendislerinin her ürünün üretim aşamasında denetimlerini eksiksiz yaptığına dikkat çeken Uzun, ANUM’a gelen vatandaşlar için çay, kahve, meyvesuyu gibi ürün hizmetinde de bulunduklarını belirtti.