Bu gün artık Türkiye’ de tarafsız haber yapan gazete, site veya dergi bulması çok zor. İnsanlar basın ve yayın organlarını genellikle kendi siyasi görüş ve çıkarlarını ortaya koymak için kullanıyor. Oysa böyle karmaşık bir ortamda tarafsız ve doğru dürüst habercilik yapmayı başarabilen bir site var. Bu sitenin adı www.rihaber.com.

Site içerisinde günlük ve güncel haberlerin dışında hem yöresel, hem genel hem de Evrensel konuları görmek mümkün. Birçok kategoride yayın yapan site yayınladığı haberlerin doğruluğunun ispatlamadan okurlarına iletmiyor. Ön sayfada genellikle güncel konulara yer veren site içerisinde farklı birçok hizmeti bir arada görmek de mümkün.

Rihaber Kategorileri

Haber sitesi en az dokuz kategoride haber yayını yapıyor. Bunlar daha çok yerel, güncel ve evrensel konular olup içlerinde kültür ve sanat ile ilgili olanları da mevcut. Site içerisinde özellikle Karadeniz haberleri biraz daha fazla yer buluyor. Ayrıca insanlığı ilgilendiren bazı konularda da bilgilendirmede bulunuyor.

Sitenin en güzel özelliği borsa endeksleri ile ilgili hareketleri yayınlıyor olması. Eğer bir yatırım aracınız varsa siteyi takip ederek işlem yapabilirsiniz. En üst kısımda yer alan araç çubuğundaki kategori listesinden istediğiniz habere kolaylıkla erişebilirsiniz.

Haberlerin Özellikleri

Haberlerin özellikleri içeriklerinin doğru olup olmadığının önceden belirlenmiş olmasıdır. Habercilik kanunları gereklerini tamamı ile yerine getiren site sahipleri yargı organları, hükümet ya da halka yönelik tehdit, küfür, hakaret veya yanlı yayın yapan hiç bir video, haber ya da görüntüyü sitede barındırmıyor.

Ayrıca objektif bakış açısı nedeni ile site içerisinde yazarlık yapmak isteyen okurlarına da fırsat tanıyor. Yazarlık yapmak isteyen okurların site içerisinde var olan yazarlık başvuru formunu doldurup siteden haber beklemeleri gerekmektedir.