Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas'a ilk gelişinin 96. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Erzurum Kongresi'ne katılmak üzere Erzurum'a gitmekte olan Atatürk, 27 Haziran 1919 günü Sivas'a gelmişti.

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 96. yıldönümü nedeniyle Sivas-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Cumhuriyete İlk Adım Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın anıta çelenk sunması ile başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından Valilik adına konuşan Atatürk Lisesi Öğretmeni Ayhan Boztepe, Atatürk’ün gittiği yörelerde halkın desteğini alarak önce ulusal birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştığını belirterek, “ Onun ilk yurt gezileri halkın milli mücadele ruhunu harekete geçirmeye yönelik olmuştur” diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Rektör Vekili Ertan Buyruk, Protokol üyeleri ve Kamu Kurum Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.