Deneyimli diplomat, 2015 için 100'üncü yıl hazırlığı yapan Ermeniler'in sözde soykırım iddialarının tarihin hakikat duvarına çarptığına, uluslararası kamuoyunda inandırıcılıklarının giderek azalarak inişe geçtiklerine dikkat çekti. Kılıç, insanlığın yalanlarla nasıl yanıltılmak istendiğinin özellikle gençlerimiz tarafından bilinip dünyaya anlatılmasını arzu ettiğini dile getirdi, şunları söyledi: "1915'teki ölü sayısını önce 300 bin, sonra 2 milyon, en son da 1.5 milyon olarak ifade ettiler. Söylediklerinin hiçbir tutarlılığı ve tarihi dayanağı yok, tamamen aldatmaca üzerine kurulu. Birinci Dünya Savaşı döneminden bahsediyorlar. Toplam 16 milyon kişi öldü o savaşta, en az 2 milyonu da Türk'tü. Böylesine acıların yaşandığı savaş sırasında, Ruslar ile işbirliği yapan, Rus cephesinde ve çevresinde ordumuzun gücünü zayıflatmak için askerimize saldıran, isyan çıkarıp Doğu Anadolu'daki Türk köylerini basan Ermeni çeteler yüzünden bugünkü Kuzey Suriye'ye zorunlu olarak sevk edildiklerini tüm dünyaya anlatıyoruz."

"YALANLARI BÖYLE SÖNÜYOR"

“Ermeniler'in iddialarını belgelerle çürütüyoruz” diye konuşan Alev Kılıç şöyle devam etti: "1,5 milyon Ermeni öldürüldü diyorlar, dönemin nüfus kayıtlarında Osmanlı sınırları içinde nüfusları toplam 1.7 milyondu. İddiaları gerçek olsaydı Anadolu'da neredeyse hiç Ermeni kalmamalıydı, oysa sadece Ruslar'la savaştığımız Doğu Anadolu'daki Ermeniler zorunlu göç ettirildi, diğer yerlerde yaşayanlar yerlerinde kaldı. 817 bin Ermeni de Cumhuriyet kurulurken kendi istekleriyle başka ülkelere göç etti. Hesap ortada. Bu iddiaları ortaya atanlar da 1923 öncesinde göç edenlerin çocukları, torunları. Hem bunları söylüyoruz hem de 1914-1921 arasında 518 bin Türk'ün Ermeniler tarafından katledildiğini belgeleriyle ortaya koyuyoruz. Tehcir sırasında, savaş koşullarının da etkisiyle Ermeniler'in bir bölümünün ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin bin 673 kişinin yargılandığını, 524 kişinin tutuklandığını, 67 kişinin idam edildiğini de mahkeme kayıtlarıyla gösteriyoruz. Soykırım olsa neden böyle bir yargılama yapılsın? ”˜Bize hep ayrımcılık yaptılar, bizi ezdiler' diyenlere de Osmanlı'da üst düzey görev alan Ermeni 29 paşa, 22 bakan (nazır), 33 milletvekili, 7 büyükelçi, 11 konsolos olduğunu hatırlatıyoruz. Ermeniler'in Türkler'i katlettiği 1912 ve 1913 yıllarında, Balkan Savaşı sırasında Dışişleri Bakanlığı (Hariciye Nazırlığı) koltuğunda oturan Gabriel Noradunkyan'ı örnek veriyoruz ve soruyoruz: Böyle ayrımcılık mı olur?"

"TARİHİMİZİ İYİ ÖĞRENELİM"

AVİM Başkanı Alev Kılıç, yalanları bir bir ortaya çıkan Ermeni lobilerinin giderek tükendiğine işaret etti, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada üniversite gençlerimiz başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Yıllardır tarihi çarpıtarak bizi zor durumda bırakmak isteyenlere, her platformda doğruları anlatarak karşı koyabilmeliyiz. Bunun için herkesin tarihimizi iyi bilmesi gerekiyor. Biz haklıyız ve zaman haklılığımızı daha çok gösterecek, bundan sonra asıl yalan söyleyenler düşünsün."