Kendi Düşen Ağlamaz yarışmasında heyecan devam ediyor. İşte 19 Mayıs 2016 Perşembe gecesi yayınlanan bölümde sorulan 5. soru. Yarışmacılar "ya hep ya hiç" sorusunda doğru cevap nedir?

Altın Petek ve Kendi DÜşen Ağlamaz adlı iki farklı yarışmayla izleyicilerini ekrana kilitleyen TRT1 ATV'nin Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını tahtından edebilecek mi? Diriliş Ertuğrul'da dizi film sektöründe iyi bir çıkış yakalayan TRT şimdi de yarışma sektöünde liderliği yakalamak amacında.

Kendi Düşen Ağlamaz yarışmasında ilk 5 soru 4 şıklıyken 6. soruda ise sadece 3 şık var. Son soruda ise 2 şık var...

Avrupa Birliği hangi antlaşmayla kurulmuştur?

A. Maastricht
B. Scheengen
C. Lizbon




Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi sekiz üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir. 1992 yılında, Avrupa Birliği Antlaşması olarak da bilinen Maastricht Antlaşması'nın yürürlüğe girmesi sonucu, var olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'na yeni görev ve sorumluluk alanları yüklenmesiyle kurulmuştur. 500 milyondan fazla nüfusuyla Avrupa Birliği, dünya ülkelerinin GSYİH’ye (nominal) göre sıralanışında nominal gayrisafi yurtiçi hasılasının %30'luk bölümünü oluşturur.