Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı "Avrupa Gençliğinin Sporla Entegrasyonu" projesine İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan'daki okullar ortak oldu. Çalışma kapsamında bir araya gelen gençler her ülkede farklı spor branşında etkinlik düzenledi. 
     Son olarak Kahramanmaraş'ta buluşan Avrupalı gençler, voleybol karşılaşmaları yaparak spor sayesinde kaynaşma imkanı buldu. 
     Gittikleri ülkelerin kültürlerini de inceleyen öğrenciler, kentte sporun dışında tarihi mekanları gezdi, Türk ailelere misafir oldu. 
     Proje danışmanı Fatih Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 4 farklı ülkeden öğrencinin Kahramanmaraş'ta bir araya geldiğini söyledi. Spor sayesinde Türk kültürünü anlatma imkanı bulduklarını dile getiren Türk, "Bu gençleri spor bir araya getirdi. Projeyle sporun evrensel ve birleştirici tarafını kullanarak ülkeler arasında öğrencilerin kültürel entegrasyonunu sağlamaya çalıştık" dedi. 
     
     -"Misafirlerimizi evimizde ağırladık"- 
     
     Okul Müdürü Emrullah Balbala ise sporun evrensel dilini kullanarak Türk kültürünü Avrupalı gençlere anlattıklarını söyledi. Türk kültürünün Avrupa'da tanıtılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Balbaba, şöyle konuştu: 
     "Geleneklerimizi, göreneklerimizi tanıtma adına bir amaç güttük ve buna da ulaştık. Biz onlara gittik onlar bize geldi. Misafirlerimizi kendi evlerimizde ağırladık. Onlara Türk misafirperverliğini gösterdik. Onlardan bu uygulamadan çok memnun kaldılar. Kültürümüzü Avrupa insanına aktarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sporun dünya gençleri arasındaki en önemli ortak nokta olduğunu düşünüyoruz. Böylece sporun diliyle kültürel kaynaşma sağlandı." 
     İspanyol Roca Garcia da Türk kültürün yakından tanıma fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu söyledi. Bulgar öğrenci Pavla Machulikova ise Türkiye'de yeni arkadaşlıklar edindiklerini, herkesin farklı dilleri konuşmasına rağmen, spor sayesinde bir arada olduklarını ifade etti.