Samsun’un Bafra ilçesinde 21-26 Mart Orman Haftası, Vali İbrahim Şahin'in katılımıyla kutlandı.

Bafra Anadolu Lisesi'nde yapılan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından kısa bir video gösterimi yapıldı. Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Ormancılık Haftası ve Orman İşletmesinin yaptığı çalışmalar hakkında konuşması yaptı. Hafta münasebetiyle yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu ve Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösteri sundu.

Vali İbrahim Şahin konuşmasında şunları ifade etti: "Bugün malumunuz kent ormanına bir fidan da biz dikelim diye buradayız. 21-27 Mart tarihleri Dünya Ormancılık Haftası münasebetiyle dünyada ve Türkiye’nin her yerinde etkinlikler yapılıyor. Bizim felsefemiz, inancımız, 'Kıyamet kopuyor bile olsa elinizdeki fidanı dikiniz.' emridir. Onun için biz mutlak suretle hem fidanla hem de ormanla barışık yaşayacağız. Ağaç olmadan hayatımızı devam ettirmemiz söz konusu olamaz. 1 ağaç 40 insanın karbondioksit gazını temizliyor, 70 insana yetecek oksijen üretiyor. Onun için arkadaşlar olabildiğince fidan dikelim. Yeşili sevelim ama uzaktan değil yeşili içinde sevelim. Benim korkum önümüzdeki süreç içerisinde özellikle yanlış kentleşme etrafımızdaki ormanlık alanların kalkmasına veya bizden uzaklaşmasına neden oluyor. Bu nedenle her bulduğunuz toprak parçasına fidan dikin."

Öğrencilerden günlük tutmalarını da isteyen Vali Şahin şunları söyledi: "Arkadaşlar günlük tutun, yazın. Çünkü yazan insan okur. Biz artık okumayı yazmayı unuttuk. Seyirci millet olduk. Okuyun ve mümkün mertebe yazın. Yazmak bir refleks geliştiriyor. Gelişmiş ülkenin insanlarına bakın daha çok okuyup yazıyorlar. Bizde yüz kişiye 1 kitap düşerken Batılı ülkelerde 10-15 kişiye düşüyor."

Vali Şahin, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettikten sonra Orman İşletme Müdürlüğünün açtığı stantları gezdi, okulun bahçesine fidan dikti.