Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleri bir araya gelerek manevi havayı beraber soludular.

İftar programı öncesinde Bafra Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerin ardından dua edildi. Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin iftar sonrası yaptığı açıklamada, “Hepimiz biliyoruz ki kutsal topraklarımız uğruna canını veren şehitlerimiz, vatan, can ve namus gibi kavramları canı pahasına koruyan ve bu uğurda şehit olan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan şehit ve gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegâne dayanakları ve ikamesi olmayan güçleridir. Görevlerini ifa ederken uzuvlarını vatan ve millet yolunda feda eden kahramanlarımızın el üstünde tutulması, biriken sorunlarının çözülmesi ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmeleri hepimizin insani sorumlulukları arasında yer almalıdır.’’ dedi.

İftar programına, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin ve yönetimi, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Alaçam Emniyet Müdür vekili Abdurrahman Mangan, Siyasi Parti Temsilcileri, Bafra 75.yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.