Samsun’un Bafra ilçesi Kaymakamı Halis Arslan, hükümet konağında bulunan makamına girmek üzere iken meydanda el arabası süren yaşlı vatandaşı görünce makam arabasından inerek sohbet etti.

Sabahın erken saatlerinde el arabası üzerinde bulunan 4 adet süpürgeyi satmak üzere pazara götürdüğünü söyleyen 90 yaşındaki Mustafa Acar, "Ben Kemalpaşa Mahallesi'nde yalnız başına yaşıyorum. Çocuklarım İstanbul’da. Yanımda kimse yok. 25 yıldır evimin boş bir odasında süpürge imal ediyorum. Bu yaşta fazla üretim yapamıyorum. Ama yaptıklarım bana yetiyor. Bugün de Bafra’nın pazarı, alışveriş günü olduğu için Kemalpaşa Mahallesi'nden el arabamla 4 kilometre uzaklıktaki Pazar yerine gidip süpürgeleri satacağım. Alacağım 3-5 kuruş ile de evimin ihtiyacını göreceğim. Süpürgemin tanesini 5 TL’den satıyorum." dedi.

Bu cevap karşısında oldukça duygulanan Bafra Kaymakamı Halis Arslan yanına Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer’i çağırarak azmine hayran kaldığı 90 yaşındaki Mustafa Acar için ne yapılaması gerekiyorsa yapılsın talimatını verdi. Kaymakam Arslan daha sonra ise Acar'a 4 süpürgenin parasını vererek en ufak bir sıkıntısında kapısının daima açık olduğunu söyledi.