Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı tarafından ilçede ikamet eden Urfa Viranşehir'den gelen tarım işçilerine ve Ağıllar mahallesi ve şehir merkezinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara iftar yemeği verildi.

Karpuzlu mahallesinde verilen iftar yemeğine Bafra Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Halis Arslan, mütevelli heyeti, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, iş adamlarından Recep Ayfer, tarım işçileri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde Aktekke Kuran kursu öğrencileri tarafından semazen gösterisi yapılırken, iftar sonrasında Bafra Müftüsü İsmail Çiçek tarafından dua edildi.

Kaymakam Halis Arslan yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "İlk öncelikle bu davetimize icabet ettiğiniz için gerek mevsimlik olarak ilçemizde çalışan tarım işçilerine, gerekse Suriye’den gelen değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. Güzellikler paylaştıkça büyür bugün bir güzelliği hep birlikte paylaşıyoruz. Bugün lokmayı paylaşıyoruz. Bugün sofrayı paylaşıyoruz. İnşallah bu sofralar daima bol olsun diyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz, bizim fıtratımızda misafirin özel bir yeri vardır, önemi vardır, özel bir değeri vardır, misafirler her zaman başımızın tacıdır. Hatta misafirler aile etrafından öte özel bir öneme de sahiptir. Biz yemeyiz, misafire yediririz. Biz rahat etmeyiz, misafiri rahat ettiririz. O bakımdan sizler büyük devletimizin güzel Bafra’mızın güzel insanların misafiri olarak güven içindesiniz. Hepiniz başımızın tacısınız. İnşallah gelecekte Ramazan akşamlarında buluşmak üzere diyorum.’’