Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulu düzenlediği muhteşem bir Aşure etkinliği düzenledi. Programa katılım oldukça fazlaydı. 3 bin kişiye Aşure dağıtımında izdihamın yaşandığı görüldü.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen Aşure programı Kuran-ı Kerimi güzel okuma Türkiye birincisi Abdülkadir Keskin'in okuduğu  Kur'an tilavetiyle başladı. Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü Adem Yiğiter'in selamlama konuşmasıyla devam etti. Yiğiter, filizlenen İmam hatip ruhunun canlı tutulması ve sahip çıkılması konusuna vurgu yaptı. İdealin temiz gençlik ve temiz toplum olduğu belirten Yiğiter, muharrem ayının gölgesinde yüreklerin birleştirilmesini söyledi.

Daha sonra öğrenciler aşure konusunda açıklamaların ardından  İmam hatipli kız öğrencilerin mesnevi gösterisi büyük alkış aldı. İlahi gurubu ise söyledikleri bir birinden güzel ilahilerle dinleyenleri duygulandırdılar. Bir yandan dağıtılmaya başlayan aşureler katılımcılarca kaşıklanmaya başlandı. 

Kerbela şehitleriyle ilgili konuşan öğrenci  İbrahim Avşar ise dinleyenlerden tam not aldı. Mübarek ayda açılan eller hürmetine bol bol dualar edildi. 

Programa; Emniyet Müdürü Metin Aşık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Beyazıt Kanat, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Erkoç ve ekibi, Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gül, memur-Sen İl Başkanı Adnan Alagöz, İmam Hatip Lisesi Müdürleri Yusuf Dönmez, İsmail Direk, Hüseyin Bahar Hoca, Din Gönüllüleri ve Görevlileri derneği başkanı Şevket Bozdoğan, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Haber-Kamera: Hacı Ali Güneçıkan