Balıkesir'de görev yapan gazeteciler, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu. Kan bağışında Türkiye ortalamasının üzerinde olan ve 2015 yılı için 40 bin ünite hedef koyan Kızılay'a bir destek de basın mensuplarından geldi. Başkanlığını İlkan Toprak'ın yaptığı Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD), yönetim kurulu ve üyeleriyle birlikte Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Çavuş Sokak'ta hizmet veren Kızılay kan alma biriminde, Kızılay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Toprak, "Üyelerimizle kan bağış kampanyası düzenleyerek, toplumun dikkatini kan bağışının önemine çekmek istedik. Gazetecilik mesleği, toplumda önemsenen bir meslek. Biz de BBGD olarak bunun bilincindeyiz. Yönetim kurulu üyelerimizle kamuya örnek olacak ve özendirecek etkinlikler yapılması konusunda aldığımız karar gereği, kan bağışı kampanyası düzenledik. Üyelerimiz, bugün Kızılay'ın kan alma birimine giderek toplu şekilde kan bağışında bulundular. Kızılay'ın Balıkesir'deki 40 bin ünite kan bağışı hedefine de katkı sağlamak istedik. Biz gazeteciler olarak topluma örnek olmayı ve insandan başka elde edilme kaynağı bulunmayan kanın bir gün herkese gerekeceğini düşündük." dedi.

Kan bağışında bulunan gazetecilere teşekkür eden Kızılay Şube Başkanı Gündoğan da, "2014 yılında bizim hedefimiz 38 bin ünite kandı, bu hedefe ulaştık. 2015 yılı hedefimiz 40 bin ünite kan bağışı. Aylara bakıldığında yıl sonunda bu hedefe ulaşacak gibiyiz. Şunu her gittiğimiz yerde söylüyoruz, kan, kaynağı sadece insan olan, yapay olarak üretilemeyen hayati bir sıvı. Dolayısıyla ilaç firmalarının şu aşamada bunu yapması mümkün değil. Her daim insana ihtiyacımız var. Ülkenin bugün kan ihtiyacı 2 milyon 450 bin ünitelerde, Kızılay bunun yüzde 80'ini karşılıyor. Balıkesir de ülke ortalamasının üzerinde. Bu noktada Balıkesirlilere teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kan bağışı etkinliğine, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı Cengiz Güneş ve yönetimi de katılarak destek verdi.