Doğal yaşamın vazgeçilmez güzelliği olan kuşların kent yaşamı içinde varlıklarını sürdürebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Bandırma Belediyesi kuş yuvası yarışması düzenliyor.

Kentin en önemli değerlerinden biri olan Kuşcenneti’ne ve kuşlara özellikle çocukların duyarlılığını artırmak, kuş ve doğa sevgisini aşılamanın amaçlandığı yarışma 26. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilecek. 'Kuşlar Yuvasız Kalmasın' isimli yarışmaya katılmak isteyenler yaptıkları kuş yuvalarını 27 Nisan - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Yarışmaya katılan yuvalar arasında, seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonucu seçilen 50 yuva, festival günleri içerisinde sergilenecek. Yarışmaya katılımı kabul edilen her yuvanın sahibine 'Kuş Dostu' sertifikası ve tişörtü hediye edilecek. Ayrıca seçici kurul tarafından belirlenecek olan yarışma birincisine dizüstü bilgisayar, İkinciye mini dizüstü bilgisayar, üçüncüye tablet ve 7 kişiye de çeyrek altın verilecek.
Sergilenecek ve ödül alacak yuva çalışmalarının belirlenmesinde; işlevsellik, özgünlük ve görsellik kriterleri dikkate alınacak. Yarışma sonucunda elde edilen yuvaların tamamı, kent içinde ve Kuşcenneti Milli Parkı’nda ağaçlara asılacak ve kuşlara yuva olacak.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI:
"1- Kampanya herkese ve her yaş grubuna açıktır.
2- Yuvalar, ötücü kuş türleri için tasarlanacaktır.
3- Yuva ağaç dallarına asılabilecek özellikte yapılmalıdır.
4- Yuvaya giriş ve çıkışlar için çapı en az 3 cm büyüklüğünde giriş delikleri bırakılmalıdır.
5- Giriş deliği tabandan en az 12,5 cm yukarıda olmalıdır.
6- Yuva yapımında galvanizli çivi ve vidalar kullanılmalıdır.
7- Yuva tabanında mutlaka su boşaltma delikleri açılmalıdır.
8- Yuvanın iç kısmının ön yüzeyi, (giriş deliğinin olduğu bölüm) kuşların tırmanmaları için pürüzlü olmalıdır."