Balıkesir’in Bandırma Belediyesi Zabıta Ekipleri, çarşı merkezinde yaptığı operasyonda çevre ilçelerden de geldikleri tespit edilen 8 dilenciyi yakaladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün de destek verdiği operasyonda yakalanan dilenciler tutanak imzalatıldıktan sonra serbest bırakıldı. Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik olarak sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Zabıta Ekipleri, çarşı merkezinde ve cami önlerinde yaptığı operasyonda 8 vatandaşı dilencilik yaparken yakaladı.

17 Eylül Polis Merkezi’ne götürülen dilencilerin üst aramaları yapılarak, dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı. Çevre ilçelerden geldikleri tespit edilen dilenciler, Zabıta Memurları eşliğinde şehir dışına gönderildi. İlçe genelinde haksız kazanç sağlayanlara müsamaha göstermeyeceklerine vurgu yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Özellikle cumartesi ve pazartesi günleri pazar yeri ve çevresinde dilenen çocuklu kadınlı dilenciler, vatandaşlar tarafından ciddi rahatsızlıklara neden oluyordu. Söz konusu şahıslar insanlarımızın duygularını istismar etmek için, özelikle çocukları kullanıyorlar. Bizler bu durumun önüne geçmek için yaptığımız denetimleri sıklaştırdık. Ayrıca kentimize çevre ilçelerden dilencilik yapmak için gelen ciddi sayıda insan var. Civar ilçelerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla geldikleri illere geri gönderdik . Aynı zamanda seyyar satıcılık yapanlar da yerli esnaf tarafından eleştiriliyordu. Bu faaliyetleri önlemek amacıyla düğmeye bastık. Bu tip denetim ve operasyonlarımız belirli periyotlarla düzenli ve sürekli yapılacaktır.” sözlerini dile getirdi.