Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşamını sürdüren sokak hayvanları, şanslı projelerle sahiplendiriliyor. Sahiplenmenin hayvanlar için sadece korunaklı bir yer anlamına gelmediğini dile getiren barınak yetkilileri, sokak hayvanları için en önemli ihtiyacın sevgi olduğunu belirtti.

Çankaya Belediyesi’nin hayvanları sahiplendirme politikasının hayvanları barınaktan göndermek olmadığını ifade eden yetkililer, sahiplendirme amaçlarını “Biz hayvanlarımız için en iyisini arıyoruz. Onlar sokaklarda yeterince travmaya maruz kalmış hayvanlar. İstiyoruz ki barınaktan sonraki hayatı gerçekten farklı olsun. Bunun için sahiplendirme yaparken de onlar için en iyi seçeneği bulmaya çalışıyoruz. Örneğin fazla hareketli bir köpeğimizi sahiplendireceğimiz zaman sahiplenecek kişinin bahçeli bir yerde oturuyor olmasını tercih ediyoruz.” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin bu anlamda sahiplendirme çalışmalarında alan sınırlaması yaptığına dikkat çeken yetkililer, taksi duraklarına ve inşaat alanlarına da köpek sahiplendirilmesi yapıldığını kaydetti.

ÇANKAYA’DA ŞANSLI TAKSİ DURAKLARI

Taksi duraklarında sahiplendirme çalışması yapan Çankaya Belediyesi, bugüne kadar 9 taksi durağını şanslısı ile buluşturdu. Taksi duraklarının yanı sıra 7 inşaat alanına da sahipsiz sokak hayvanı sahiplendirmesi yapıldı.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden sokak hayvanı (Şanslı) sahiplenen taksi durakları şunlar: Oran Ata Metiş Taksi, Öveçler Fidan Taksi, 100. Yıl İşçi Blokları Taksi, Hilal Mete Taksi, Aşağı Ayrancı Platin Taksi, İlker 1. Cadde Mert Taksi, Zirve Kent Nil Taksi, Yukarı Dikmen Koray Taksi, Sancak Yıldız Anıl Taksi.

SAĞLIK HİZMETİ BELEDİYE’DEN

Barınaktan sahiplenilen sokak hayvanlarının her türlü sağlık bakımı ve aşıları Çankaya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Barınakta yapılamayan tedaviler ise Ankara Üniversitesi ile yapılan işbirliği gereği yüzde 10 indirimle Veterinerlik Fakültesi’nde gerçekleştiriliyor.