Batman’da bir vatandaş, yaşanan terör olaylarının son bulması, barış ve kardeşliğin kazanması adına cadde ve sokaklarda insanlara kek, börek, pasta, içecek ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Aldığı kek, pasta, tatlı ve içecekleri Atatürk Parkı'nda oturan vatandaşlara ikram eden Ziya Saran isimli vatandaş, barış ve kardeşliğin artması için zaman zaman böyle etkinlikler düzenlediğini kaydetti. Saran, "İnsanlara küçük bir şey ikram ettiğinde yüzlerindeki tebessüm beni de mutlu ediyor. Bu etkinliği kentteki bazı insanlar da yaparsa olumlu karşılığının olduğunu herkes görecek. İlimizde dolmuş şoförleri bazen ücret almasınlar. Pastane ve kafeler bazen insanlara ücretsiz ikramda bulunsunlar. Bu bize çok şey kaybettirmez, aksine çok güzel etkileri olacak.” dedi. İnsanlara ikramda bulunurken insanların kendisine teşekkür ettiğini belirten Saran, bu durumun kendisi için mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Yapılan ikramı alan Kıbrıs gazisi Osman Ekmen, yapılanın güzel bir davranış olduğunu, ikramların kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Yaşanan çatışmaların kimseye bir şey kazandırmadığına dikkati çeken Ekmen, “Biz barış ve kardeşlik istiyoruz. Kardeş kardeşi vuruyor. Bu nasıl bir durumdur? Bunun bir açıklaması yok.” diye konuştu.